Stopt Google na de Chromecast ook met Fitbit?

©TomsGuide

Google ontkent te stoppen met Fitbit
19 augustus om 20:48
Laatste update: 19 augustus om 21:18

Gebruikers van Fitbit maken zich zorgen dat moederbedrijf Google binnenkort de stekker uit de smartwatches van het merk zal trekken. Google ontkent dat in een reactie, maar die zal niet alle gebruikers geruststellen.

Google heeft vandaag geprobeerd de geruchten over een mogelijk einde van de smartwatches van Fitbit de kop in te drukken. Het bedrijf zegt voorlopig geen plannen te hebben om te stoppen met de Fitbit Sense en de Fitbit Versa. Na de presentatie van de nieuwe Google Pixel Watch 3 afgelopen week schreef TechRadar dat Google zou hebben besloten om de productie van de Fitbit-smartwatches te staken. Dat zou betekenen dat er onder het merk Fitbit alleen nog fitnesstrackers zouden verschijnen.

Google ontkent tegenover meerdere Amerikaanse media het einde van de Fitbit-smartwatches, hoewel het bedrijf ook niet belooft dat er nog nieuwe versies van de Fitbit Sense of Versa zullen verschijnen. "Veel van de gezondheids- en fitnessfuncties die we in de Pixel Watch 3 hebben gelanceerd, zijn te danken aan de innovatie en baanbrekende functies van Fitbit. Je zult nieuwe producten en innovaties van Fitbit blijven zien", aldus Google.

Fitbit-gebruikers verliezen functies

Desondanks maken Fitbit-bezitters zich grote zorgen over de toekomst van het merk. Op de recente smartwatches van Fitbit ontbreken al meerdere functies die de vorige versies wel hadden, zoals functies om muziek te bedienen of toegang te krijgen tot muziek-apps. De Pixel Watch heeft dat soort functies wel. Ook heeft Google nu dus Fitbit-functies overgenomen en toegevoegd aan de Google Pixel-horloges. 

Het is sinds kort niet meer mogelijk om apps en wijzerplaten van derde partijen te downloaden voor je Fitbit. Daarnaast stopte Google met het online-dashboard op de site van Fitbit en de mogelijkheid om te synchroniseren met computers. De reputatie van Fitbit kreeg eerder dit jaar ook een knauw doordat veel gebruikers van de Fitbit Charge 5 last hadden van batterij-problemen.  

Bovendien is Google een bedrijf dat aan de lopende band de stekker uit producten trekt. Zo kondigde het bedrijf onlangs nog het einde van de Chromecast aan. Er bestaat zelfs een website die volledig is gewijd aan alle producten en diensten die Google in de loop der jaren heeft gekilled.

'Niet meer hetzelfde merk'

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat Google ruim 2 miljard dollar betaalde voor de overname van Fitbit. Volgend jaar worden alle Fitbit-accounts gesloten en zijn gebruikers verplicht om Google-accounts te gebruiken. "Het merk Fitbit is niet dood, maar Fitbit, zoals mensen het kenden vóór de overname door Google, is niet meer", schrijft Ars Technica. Of het merk Fitbit over enkele jaren nog bestaat, blijft onzeker. 

Lees meer over Fitbit en blijf op de hoogte met onze nieuwe app.