Met deze nieuwe functie van WeTransfer ben je nooit een belangrijk bestand kwijt

©Wetransfer

WeTransfer komt met een handige functie om belangrijke bestanden te bewaren
20 augustus om 22:59
Laatste update: 20 augustus om 23:08

De populaire webdienst WeTransfer komt met een belangrijke verandering, die de stress bij gebruikers over verlopen downloadlinks moet wegnemen. Het is de eerste grote verandering bij de Nederlandse dienst na de overname door een Italiaans internetbedrijf.

WeTransfer heeft een nieuwe functie aangekondigd waarmee je bestanden kunt bewaren voor later en de vervaldatum kunt verlengen naar 30 dagen. "Zo heb je meer tijd om een voorbeeld te bekijken, deze te downloaden naar je mobiele apparaat of naar jezelf te sturen, zodat je het bestand op je computer kunt bekijken." Dat klinkt als goed nieuws, maar je moet er wel zelf iets voor doen. Het is niet zo dat alle gedeelde bestanden onbeperkt te downloaden blijven.

De aankondiging van WeTransfer gaat om een nieuwe functie in de app genaamd 'Opslaan voor later'. Daarmee kun je bestanden bewaren en 'openen wanneer je ze nodig hebt', zegt het bedrijf. Dit kan voorkomen dat je de gevreesde melding 'Deze link is verlopen' krijgt als je vlak voor een deadline zit. "Een belangrijk bestand verliezen wanneer je het nodig hebt, is een pijn die veel gebruikers maar al te goed kennen", schrijft WeTransfer.

Alleen in de mobiele app

In de mobiele app kun je een ontvangen transfer opslaan voor later via een nieuw bewaar-incoontje rechtsboven in het scherm. Ook kun je dan instellen hoe lang je de bestandsoverdracht wilt bewaren.

In de WeTransfer-app voor de iPhone en Android-telefoons zie je een overzicht van jouw opslagen overdrachten in het onderdeel 'Opgeslagen'. De nieuwe functie werkt niet via de website. 

Overname door Italiaans bedrijf

Eind juli werd bekend dat WeTransfer is overgenomen door het Italiaanse internetbedrijf Bending Spoons, dat eerder onder meer de bekende notitie-app Evernote overnam. Mogelijk volgen er meer veranderingen bij WeTransfer de komende tijd. Bending Spoons deed na eerdere overnames ook meermaals aanpassingen in de bedrijfsmodellen van die bedrijven.

Abonnees

WeTransfer heeft ruim 80 miljoen maandelijkse gebruikers en zo'n 600.000 abonnees. Met een Pro-abonnement van 10 euro per maand kun je bestanden tot 200 GB versturen en ontvangen, krijg je 1 TB opslagruimte en kun je transfers beveiligen met wachtwoorden.

De vervaltijd na het versturen van bestanden blijft voor gratis gebruikers zeven dagen. Abonnees kunnen een langere vervaltijd instellen.

Lees meer over WeTransfer en volg meer tech-nieuws met onze Bright-app.