©Waymo

Waymo bereikt mijlpaal van 100.000 betaalde ritten per week

Zo populair zijn de robottaxi’s van Waymo: 100.000 betaalde ritten per week

21 augustus om 10:00
Laatste update: 21 augustus om 11:39

In Nederland zal het nog wel even duren, maar in een aantal steden kun je een robottaxi nemen om naar je bestemming te reizen. Dat dat geen toekomst meer is, bewijst het aantal betaalde ritten dat Waymo per week uitvoert.

Het zusterbedrijf van Google begon in 2020 ritten uit te voeren zonder een veiligheidsbestuurder. Daarvoor reed er altijd iemand mee die kon ingrijpen wanneer de taxi niet de juiste beslissing nam. Momenteel kan iedereen in San Francisco en Phoenix deze taxi boeken. Binnenkort start Waymo ook ritten in San Francisco Peninsula en bepaalde gebieden in Los Angeles.

100.000 ritten per week

Waymo laat weten dat het aantal wekelijks betaalde ritten verdubbeld is naar 100.000. Het bedrijf heeft deze mijlpaal gehaald omdat er meer gebieden zijn waar de robottaxi kan rijden en er is geen wachtlijst meer. Iedereen kan nu een Waymo robottaxi boeken. Deze ritten worden uitgevoerd door 700 voertuigen die soms bewoners van San Francisco uit hun slaap houden.

Ondanks wat tegenslagen blijft Alphabet geloven in dit project. Het investeert de komende jaren 5 miljard dollar in het project en dat doen ze niet alleen omdat ze het leuk vinden. De concurrentie zit namelijk niet stil. Onder andere Tesla en Amazon werken aan hun versie van de robottaxi. Ook General Motors met Cruise en het Chinese WeRide werken hard en investeren veel om hun auto’s op de weg te krijgen.

Lees hier meer over Waymo en abonneer je op de nieuwsbrief