©JBL

JBL Tour Pro 3 oordoppen hebben groter scherm en deelbare Auracast

Deze oordoppen hebben het slimste laaddoosje ooit: met scherm en een soort draadloze AUX-kabel

21 augustus om 11:01
Laatste update: 21 augustus om 11:06

De nieuwste draadloze oordoppen van JBL, de Tour PRO 3, zitten net als hun voorgangers in een laaddoosje met een eigen scherm. Dit keer kleiner, en met nog meer functies. De meest opvallende: het doosje werkt als een soort draadloze AUX-kabel.

Nieuwer is meestal beter, maar soms mis je wel de handigheden van vroeger. Samen in het vliegtuig naar dezelfde film kijken, gewoon met een simpele AUX-splitter. JBL brengt dat principe nu naar draadloze oordoppen, met de nieuwe Tour PRO 3-dopjes. Althans: de nieuwe oordoppen ondersteunen Auracast, een relatief nieuwe functie van Bluetooth. Auracast ondersteunt het sturen van één bron naar meerdere ontvangers, of meerdere ontvangers naar één bron.

Dat gebruikte JBL al bij zijn draadloze speakers, waarbij je er makkelijk meerdere tegelijk dezelfde muziek kan laten spelen. Bij de Tour PRO 3-dopjes is het doosje het Auracast-doorgeefluik. Sluit het doosje via usb of mini-jack aan op een digitale of analoge bron, en het geluid wordt door het doosje doorgegeven aan elk apparaat dat Auracast ondersteunt. Niet alleen de bijbehorende JBL-dopjes dus, maar ook de oordoppen of koptelefoons van andere merken. Zo kan je toch weer tegelijk naar het geluid van de vliegtuig-film luisteren, of naar dezelfde muziek.

Groter scherm, kleiner doosje

De Tour PRO 2-oordoppen hadden ook al een schermpje op het laaddoosje, maar dat doosje was nog wel relatief groot. Dit nieuwe doosje is kleiner geworden, terwijl het scherm 30 procent groter is dan dat van zijn voorganger. Dat belooft het bedienen weer prettiger te maken: je kan je muziek of podcast bedienen, telefoongesprekken en ziet daarbij uitgebreide informatie over de muziek of degene die belt. Ook kun je je eigen foto's als wallpaper gebruiken.

Wat het geluid betreft: de Tour PRO 3 wordt geleverd met dual drivers, voor het eerst dat JBL dat in oordoppen toepast. Eén driver stuurt de hogere tonen het oor in, waardoor de grotere 11 mm-driver meer ruimte heeft voor de midden- en bastonen. Elke driver wordt aangestuurd door zijn eigen DAC.

Verder is er ondersteuning voor draadloze LDAC, waarmee je drie keer meer data en dus detail kan versturen dan via bluetooth. Ook bieden de oordoppen JBL Spatial 360 en Head Tracking. Daarbij wordt stereo-muziek omgezet tot ruimtelijk geluid, dus je hoeft niet per se een dienst te hebben die ruimtelijke muziek biedt. Verder kun je een gepersonaliseerd equilizer-profiel aanmaken en opslaan, via de Personi-fi 3.0-functie.

De JBL Tour PRO 3-oordoppen zijn er in zwart en crème en zijn vanaf 14 september verkrijgbaar voor 299,99 euro.

Meer oordoppen en mis niets met onze Bright-app.