Dit zijn de investeerders in X van Elon Musk onder wie een bekende rapper

©Unsplash

Dit zijn de investeerders in X van Elon Musk - waaronder een rapper
22 augustus om 10:39
Laatste update: 22 augustus om 16:11

Een rechter heeft het bedrijf achter X gelast een lijst met aandeelhouders te overhandigen. Dit in verband met een te voeren rechtszaak en een verzoek van een organisatie.

Een journalistieke non-profit organisatie Reporters Committee for Freedom of the Press had hiervoor een aanvraag ingediend. De organisatie vindt dat een organisatie met de impact als X heeft openheid van zaken moet geven.

Lange lijst

Musk heeft de 44 miljard dollar die hij overgemaakt heeft om het toenmalige Twitter over te nemen niet uit eigen zak betaald. De miljardair heeft hiervoor geld geleend bij een groot aantal banken. De lijst die nu openbaar is gemaakt telt ongeveer 100 namen. Dat zijn namen van banken, investeerders en ondernemers, waaronder ook een aantal bekende namen.

We zien de durfkapitalisten van Andreessen Horowitz en de Saudische prins Alwaleed bin Talal al Saud. Een opvallende naam is Jack Dorsey en dat is de originele bedenker en oprichter van Twitter. Wat betreft bekende namen duikt er een hiphop-ster op, want ook Sean 'Diddy' Comb heeft zijn zuur verdiende centen in het platform gestoken.

Veel adverteerders vertrokken

Of deze investeerders het geld ooit gaan terugzien, is een goede vraag waar nog niemand het antwoord op heeft. Veel adverteerders hebben hun campagnes teruggetrokken en besteden hun marketingdollars nu ergens anders. Musk doet ook niet echt zijn best om deze bedrijven te verleiden om toch weer terug te komen. Integendeel, onlangs daagde de miljardair de adverteerdersorganisatie World Federation of Advertisers voor de rechter. 

Lees hier meer over X en abonneer je op de nieuwsbrief