©Disney

Disney+ lanceert goedkoper abonnement met reclames in Nederland

Disney+ komt met een goedkoper abonnement in Nederland én een prijsverhoging

22 augustus om 17:43
Laatste update: 22 augustus om 17:44

Disney+ gaat opnieuw de prijzen voor Nederlandse abonnees verhogen. Het huidige abonnement wordt vanaf oktober drie euro per maand duurder. Maar er is ook goed nieuws: er komen twee nieuwe goedkopere abonnementen bij in ons land, waaronder een abonnement met reclames.

Disney+ verhoogt vanaf 17 oktober het abonnement voor bestaande klanten van 10,99 naar 13,99 euro per maand. Dit abonnement heet voortaan Premium en biedt 4K-beeldkwaliteit en vier gelijktijdige streams. Als je als huidige Disney+abonnee niets doet, dan ga je in oktober automatisch over naar het duurdere Premium-abonnement. Het jaarabonnement op Premium gaat 139,90 euro kosten.

Maar je kunt dan ook overstappen naar een goedkoper abonnement met full-hd-kwaliteit en twee gelijktijdige streams, voor 9,99 euro per maand. Voor dit abonnement, dat Standaard heet, kun je een jaarabonnement nemen van 99,90 euro.

Abonnement met reclames

Vanaf oktober kunnen Nederlanders ook kiezen voor het goedkopere abonnement met reclames, dat 5,99 euro per maand kost. Bij dat abonnement, genaamd Standaard met reclame, worden films en series onderbroken door reclameblokken. Het reclame-abonnement biedt alleen 1080p-beeldkwaliteit en twee gelijktijdige streams, en kent ook geen jaarabonnement. 

Een jaar geleden verhoogde Disney+ in Nederland zijn prijs al met 1 euro per maand, naar 10,99 euro per maand. Toen Disney+ in 2019 van start ging, betaalden Nederlanders maandelijks 6,99 euro.

Andere streamingdiensten

De verwachting is dat ook andere grote streamingdiensten, zoals Netflix en HBO Max, de komende tijd opnieuw de prijzen van abonnementen zullen verhogen. Ze hebben de extra inkomsten nodig om winst te kunnen maken, doordat ze kampen met torenhoge kosten voor de productie van eigen series en films. Netflix heeft ook een goedkoper abonnement met reclames in enkele landen, maar dat is in Nederland nog niet beschikbaar.

Lees meer over Disney en blijf op de hoogte met het Bright WhatsApp-kanaal.