Disney+ prijsverhoging is ‘verdiend’ volgens Disney CFO

©FX

Disney+ prijsverhoging is ‘verdiend’ volgens Disney CFO
9 augustus om 12:13

Je kunt er je klok op gelijkzetten dat een streamingdienst zijn tarieven weer verhoogt. Disney+ was deze week aan de beurt en kondigde voor de VS een flinke prijsverhoging aan. In een gesprek met investeerders zegt Disney CFO Hugh Johnston dat “de hogere prijs verdiend is” omdat hun streamingdienst nu veel meer content aanbiedt. De prijsverhoging is nog niet aangekondigd voor Nederland.

Eerder schreven we al over de tariefverhoging en het belangrijke nieuws dat Disney+ accountdelen gaat aanpakken. Net als Netflix willen ze tweede huishoudens die dezelfde account delen, gaan buitensluiten. Je kunt dan voor een extra maandbedrag een tweede huishouden koppelen aan de account. Hoeveel meer dit gaat kosten vertelde Disney nog niet, maar Netflix vraagt er nu 3,99 euro voor.

Johnston ging na de aankondiging in gesprek met investeerders. Hij kreeg daarbij de vraag of het wel een goed idee is om in zo’n zwaar concurrerende markt de prijzen te verhogen. Per transcript (via Ars Technica) verdedigde Johnston de zet. “We hebben er een positief gevoel bij. We voelen dat we het verdiend hebben om deze prijs te vragen in de markt.” De CFO legt daarbij uit dat er meer nieuwe kijkkanalen komen bij de Amerikaanse versie van Disney+. Ook gaat het geld toe naar hogere kwaliteit producties, zodat abonnees minder gefrustreerd zullen zijn over het hogere prijskaartje en dan blijven.

Dat de Disney-leiders zo zelfverzekerd zijn komt ook omdat ze goede cijfers voor de streamingdienst presenteerden. Het aantal abonnees groeit en na jaren verlies hebben ze in het vorige kwartaal voor het eerst winst gemaakt. Die willen ze ook laten groeien met de prijsverhoging.

Nog geen prijsverhoging voor Nederland

Het gaat om een verhoging van 25 procent voor het goedkoopste abonnement, met reclames. Het duurdere abonnement zonder reclames gaat iets minder hard omhoog. De prijsverhoging is nog niet aangekondigd voor andere landen zoals Nederland, maar in het verleden volgden deze kort na de Amerikaanse tariefwijziging. De laatste Nederlandse prijsverhoging was in september 2023.

Lees meer over streaming en download de Bright-app.