©Apple

Apple-event voor iPhone 16 aangekondigd: dit is de datum

Apple kondigt het event voor de iPhone 16 aan: 'It's glowtime'

26 augustus om 18:10
Laatste update: 26 augustus om 19:30

Apple houdt het event voor de onthulling van de iPhone 16 op maandag 9 september. Dat is een andere datum dan werd verwacht, maar Apple heeft daar een goede reden voor.

Apple heeft de media maandagavond uitgenodigd voor een event op 9 september in het Steve Jobs Theater in Apple Park. De uitnodiging is, zoals altijd, voorzien van een slogan en dat is dit keer: 'It's Glowtime'. Daarmee verwijst Apple naar de nieuwe interface van de slimme assistent Siri.

Het event begint op 9 september om 19 uur Nederlandse tijd en is te volgen via Apple.com en het YouTube-kanaal van Apple. Niet alleen de nieuwe iPhone 16-toestellen worden verwacht, maar ook twee nieuwe Apple Watches en de AirPods 4, in twee varianten.

Een dag eerder dan gepland

Er gingen wekenlang geruchten rond dat het Apple-event op 10 september zou plaatsvinden, maar op die dag staan de Amerikaanse presidentskandidaten Kamala Harris en Donald Trump voor het eerst tegenover elkaar ​​in een tv-debat. Apple heeft daarom besloten om het event een dag eerder dan gepland te houden.

Wat wordt er verwacht van de iPhone 16?

Er is al veel uitgelekt over de iPhone 16’s, zoals de nieuwe Capture-knop voor het maken van foto’s. De twee Pro-modellen zouden een groter formaat krijgen. Ook de batterijen krijgen een upgrade en de iPhones komen er waarschijnlijk in nieuwe kleuren.

Op cameragebied zouden de grootste verbeteringen in de iPhone 16 Pro zitten, waaronder een 5x telelens, die ook al in de iPhone 15 Pro Max zit. Ook zou de ultragroothoeklens in de iPhone 16 Pro's van 12 naar 48 megapixel gaan. Dankzij een nieuwe sensor zou de hoofdcamera betere foto's bij weinig licht maken. 

Later dit najaar krijgen de nieuwe iPhones ook de nieuwe Apple Intelligence-functies, maar die worden pas met de komst van iOS 18.1 in oktober verwacht. De nieuwe iPhones krijgen uiteraard ook de vernieuwde versie van Siri.

Nieuwe Apple Watch en AirPods

Over de nieuwe Apple Watch Series 10 en Ultra 3 zijn ook al wat details uitgelekt. Zo krijgt de Series 10 een dunner ontwerp en een groter scherm. De kleinste uitvoering groeit van 41 mm naar 45 mm, terwijl de grote versie van 45mm naar 49mm gaat.

Verder zou Apple met nieuwe AirPods in twee varianten komen, waarvan eentje ook ruisonderdrukking krijgt. De laaddoosjes van de AirPods 4 krijgen nu ook usb-c, maar mogelijk is die van het goedkope model niet draadloos oplaadbaar. 

Volg meer over Apple en mis niets met onze nieuwe app.