©Apple

iPhone 16 Pro krijgt grote batterij-upgrade

iPhone 16 Pro maakt 'sprong vooruit' met een betere batterij

2 augustus om 20:20
Laatste update: 2 augustus om 20:36

De batterijen van de iPhone 16 Pro- en Pro Max-modellen zouden een stuk beter zijn dan die van de voorgangers. Vooral de accu in de iPhone 16 Pro maakt een grote sprong voorwaarts ten opzichte van de iPhone Pro 15. Ook zouden de laadsnelheden flink omhoog gaan.

Dat meldt de Chinese lekker Instant Digital op basis van bronnen bij leveranciers. Op Weibo deelt hij de capaciteit van de accu’s die volgens hem in de iPhone 16 Pro- en Pro Max-modellen zullen zitten. Met de capaciteiten van 3577 mAh (Pro) en 4676 mAh (Max) maken de accu’s van beide modellen wederom een sprong voorwaarts. 

Meer dan 30 uur batterijduur

De vooruitgang ten opzichte van de voorganger is met meer dan 9 procent het grootst bij de iets kleinere iPhone 16 Pro. De Pro 15-accu heeft namelijk 3274 mAh aan kracht in huis.

De 16 Pro Max-accu boekt met ruim 5 procent minder grote vooruitgang ten opzichte van de 15 Pro Max. De accu in dat model gaat 29 uur mee, terwijl zijn opvolger meer dan 30 uur mee moet kunnen.

Laadsnelheid ook stukken beter

Beide modellen hebben volgens geruchten ook een compleet nieuwe accu met hogere energiedichtheid. De nieuwe accu zou in een roestvrijstalen omhulsel worden geplaatst, in plaats van aluminium. Daardoor is de accu beter beschermd en kun je het toestel mogelijk langer gebruiken zonder hem aan de lader te hangen.

De laadsnelheid van de toestellen zou daarnaast aanzienlijk beter zijn. Bedraad laden ze op met 40 watt (tegenover 27 watt in de 15 Pro- en Pro Max), terwijl ze draadloos via MagSafe met 20 watt opladen.

iPhone 16 verschijnt in september

De presentatie van de iPhone 16-toestellen vindt in september plaats, waarbij 10 september de meest waarschijnlijke datum lijkt te zijn. De nieuwe iPhones verschijnen volgens geruchten in een paar nieuwe kleuren

De iPhone 16's krijgen onder meer een nieuwe Capture-knop en de Pro-versies lijken grotere schermen te krijgen. De nieuwe iPhones ondersteunen ook de nieuwe wifi-standaard WiFi 7.

Lees meer over Apple, en blijf op de hoogte met de Bright-app.