Wordt jouw iPhone 16 Pro straks in dit land gemaakt?

©MacRumors

Wordt jouw iPhone 16 Pro straks in dit land gemaakt?
29 juli om 20:12

Een groter deel van de nieuwe iPhones wordt binnenkort niet langer in China geproduceerd. Voor de iPhone 16 Pro- en Pro Max- wijkt Apple namelijk uit naar een ander land.

Eerder deze maand las je al over Google, dat de productie van de Pixel 9 en 9 Pro verhuist naar India. Apple gaat volgens Moneycontrol dezelfde route te bewandelen, maar dan alleen voor de iPhone 16 Pro- en Pro Max. De fabrieken van de grote Apple-leverancier Foxconn in India zouden de productie op zich nemen. Binnenkort moet de testperiode in de fabriek van start gaan, om na de release van de iPhone 16 in september klaar te zijn voor massaproductie.

Naar verluidt wordt de eerste batch van iPhone 16 Pro-telefoons nog in China geproduceerd, waarna de productielijn in India het over moet gaan nemen. India is geen onbekend productieland voor Apple. De iPhones 15 en 15 Plus werden daar vorig jaar al gemaakt, maar de Pro-modellen kwamen uit China.

Minder afhankelijk worden van China

Ook dit jaar laat Apple naar verwachting het merendeel van de iPhone 16-telefoons in China produceren, maar de verschuiving naar India is een belangrijke stap in het minder afhankelijk worden van Chinese fabrieken. Apple wil zijn supply chain net als de concurrentie meer divers maken. Denk maar eens terug aan de coronapandemie, die vele fabrieken in China platlegde met alle gevolgen van dien.

Overigens lijkt de kans klein dat jouw iPhone 16 Pro straks uit India komt, want volgens het gerucht zijn de Indiase iPhone 16 Pro-modellen eerst bestemd voor de lokale markt. Apple heeft volgens marktanalist Counterpoint 6 procent aandeel op de Indiase smartphonemarkt. Vorig jaar werden er tien miljoen iPhones binnen India verscheept, vier miljoen meer dan in 2022.

Volg meer nieuws over de iPhone 16 en blijf op de hoogte met onze app.