Apple geeft iPhones een grote camera-upgrade

© Pexels

Apple geeft iPhones een grote camera-upgrade
11 juli om 22:09

Veel vernieuwingen in de smartphone-industrie hebben met de camera van de toestellen te maken. Volgens analist Ming-Chi Kuo gaat Apple de komende generaties de zoomlens flink verbeteren.

Momenteel is een van de verschillen tussen de iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max dat alleen de laatste 5x optische zoom heeft door zijn ‘tetraprism camera’. De gewone Pro moet het nog doen met een 3x zoomlens. Dat gaat met de iPhone 16 veranderen. Dan zou ook de iPhone 16 Pro deze nieuwe camera krijgen.

Voorspellingen tot en met de iPhone 19

Een jaar later zal de sensor van de camera een update krijgen met een hogere resolutie van 48 megapixel. Ook wordt de sensor groter, waardoor die meer licht kan opvangen en je betere foto’s kan maken. Kuo weet nog niet te vertellen of alleen de Pro Max deze sensor krijgt, of dat ook de 17 Pro van de nieuwe component wordt voorzien.

De laatste voorspelling die de analist doet is dat de iPhone 19 in 2027 nog een upgrade krijgt. Het zou dan gaan om een zoomlens die nog verder optisch kan inzoomen. Het duurt nog wel even voordat we kunnen zeggen of die voorspelling uitkomt, maar als over een paar maanden de nieuwe iPhone 16 wordt gelanceerd, weten we in ieder geval of Kuo het deels bij het rechte eind had.

Lees meer over Apple en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.