Uitgelekt: de achterkanten en kleuren van de iPhone 16 en 16 Pro

©Sonny Dickson

1 augustus om 11:37
Laatste update: 1 augustus om 21:21

Volgende maand worden de nieuwe iPhones verwacht, dus beginnen er dummy-modellen uit te lekken, voor hoesjes-makers. Die geven een leuk voorproefje op de kleuren die we dit jaar zullen krijgen.

Het uiterlijk van iPhones wordt niet elk jaar drastisch vernieuwd, en voor dit jaar wordt ook geen enorme upgrade verwacht. Wel worden de Pro-modellen naar verwachting ietsjes groter dan de reguliere iPhones. Ook krijgen alle modellen dit jaar de actienop, en zit er ook op alle modellen een nieuwe capture-knop op de zijkant van het toestel, om snel en makkelijk foto's te maken.

Wat verder altijd opvalt aan een nieuwe iPhone, is de achterkant. Apple heeft elk jaar nieuwe kleuren, die nu alvast te zien zijn door dummy-modellen die bekende leaker Sonny Dickson in handen heeft. En dan zien we dat de iPhone 16 net zoals altijd beschikbaar komt in een witte/lichtgrijze en een zwarte variant, en daarnaast dit jaar in een roze tint, zeegroen en blauw.

Nieuwe roze variant

De iPhone 16 Pro-modellen zijn op de beelden van Dickson te zien in wit, een veel donkerder zwart dan de huidige zwarte iPhone 15 Pro en opnieuw een versie in naturel titanium. Nieuw dit jaar in plaats van een blauwe variant, komt een roze/bronzen variant. Mogelijk heeft die kleur iets weg van de roségouden iPhones die Apple enkele jaren verkocht. Dickson heeft die versie nog niet in handen.

Wel is op de beelden te zien dat de camera-opstelling van de iPhone 16 inderdaad verandert. Waar de twee lenzen achterop de laatste jaren diagonaal tot elkaar stonden, staan ze nu weer onder elkaar. Dat is voor het maken van stereoscopische videobeelden om te bekijken op de Vision Pro: dat werkt alleen als de twee lenzen naast elkaar staan, zoals je ogen.

De lens-opstelling van de iPhone 16 Pro-modellen blijft verder onveranderd. Twee van de drie lenzen stonden al onder elkaar, en dus was het toestel al geschikt om stereoscopische beelden mee op te nemen.

De iPhone 16's worden in september onthuld, en waarschijnlijk gebeurt dat op deze datum.

Volg meer nieuws over de iPhone en mis niets met onze Bright-app.