Door deze verandering kan de wifi op je nieuwe iPhone veel sneller worden

©MajinBu

Hierdoor kan de wifi op je nieuwe iPhone veel sneller worden
30 juli om 23:54
Laatste update: 31 juli om 00:02

De iPhone 16 Pro en Pro Max zouden de nieuwe, snellere standaard WiFi 7 ondersteunen. Daarmee zijn de iPhones geschikt voor veel hogere wifi-snelheden. Maar dan ben je er nog niet.

De Pro-modellen van de iPhone 16 gaan ondersteuning voor WiFi 7 bieden, meldt de Taiwanese krant DigiTimes op basis van bronnen bij toeleveranciers van Apple.

Met de ondersteuning van WiFi 7 kunnen iPhones data verzenden en ontvangen via de 2,4 GHz, 5 GHz en 6 GHz frequentiebanden. De nieuwe standaard zorgt voor veel hogere wifi-snelheden en een snellere reactietijd (latency). Ook wordt de betrouwbaarheid van de draadloze verbindingen verder verbeterd. WiFi 7 maakt ook de techniek Multi-Link mogelijk, waarmee je apparaten tegelijk kunnen verbinden met frequenties.

Het is niet de eerste keer dat er een gerucht opduikt over de toevoeging van Wi-Fi 7 in de iPhone 16 Pro's. Ook de bekende Apple-analist Jeff Pu zei eerder dit jaar al dat de nieuwe Pro-modellen deze wifi-upgrade zouden krijgen. 

Zoveel sneller is WiFi 7

WiFi 7 biedt in theorie een maximale overdrachtsnelheid van meer dan 40 Gbps, zo'n vier keer meer dan voorganger WiFi 6E. Maar met alleen de aanschaf van een voor WiFi 7 geschikt apparaat ben je er nog niet. Je hebt ook een nieuwe router nodig met WiFi 7. Er komen steeds meer WiFi 7-routers op de markt, maar ze zijn de eerste tijd nog relatief duur. 

Ook steeds meer andere nieuwe gadgets, zoals smartphones, tablets en laptops, krijgen de komende jaren ondersteuning voor WiFi 7. Apple voegde overigens bij de iPhone 15 Pro-modellen van vorig jaar pas ondersteuning van Wi-Fi 6E toe. 

Grotere schermen

De nieuwe iPhone 16-serie wordt in september verwacht. De Pro-modellen zouden grotere schermen krijgen, van de formaten 6,3 en 6,9 inch. Ze krijgen volgens meerdere bronnen ook een nieuwe Capture-knop aan dezelfde kant als de powerknop. Met de nieuwe knop kun je foto's en video's maken, en mogelijk ook inzoomen en focussen.

Volg meer nieuws over de iPhone 16 en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.