©iPhone16

iPhone 16 wordt op deze datum onthuld

Wanneer komt Apple met de iPhone 16? 'Dit is de datum'

1 augustus om 21:03
Laatste update: 2 augustus om 20:35

Apple presenteert zijn nieuwe iPhones meestal in de eerste of tweede week van september. Dat zal dit jaar niet anders zijn, maar op welke datum kun je de presentatie van de iPhone 16 precies verwachten? Als je het patroon van de laatste jaren volgt, dan is één datum het meest waarschijnlijk.

Apple kondigde zijn nieuwe iPhones de afgelopen jaren aan op 12 september, 7 september en 14 september. Dat waren twee dinsdagen en één woensdag. Bovendien houdt Apple zijn jaarlijkse iPhone-event meestal niet vlak na de Amerikaanse feestdag Labor Day, die op de eerste maandag in september valt. Er zit altijd minstens een werkdag tussen, maar meestal zelfs acht dagen. Dit jaar is Labor Day relatief vroeg, op 2 september. 

Als je dit patroon volgt, dan kom je volgens 9to5Mac uit bij de meest waarschijnlijke datum voor het iPhone 16-event: dinsdag 10 september. Die dag kun je als Apple-liefhebber alvast met potlood in je agenda zetten.

Een andere optie zou de woensdag na Labor Day zijn, 4 september. Maar dat zou best vroeg zijn en relatief kort na de zomervakanties in sommige delen van de VS. 

Pre-order en levering

Als de iPhone 16’s inderdaad op 10 september worden gepresenteerd, dan kun je je nieuwe iPhone waarschijnlijk op vrijdag 13 september vooruitbestellen. Een week na de start van de pre-order, worden dan op vrijdag 20 september de eerste toestellen geleverd.

De levertijden verschillen vaak per model, waarbij de afgelopen jaren de iPhone Pro-modellen meestal een langere levertijd hadden, doordat deze versie het populairst zijn. 

iPhone 16 - dit wordt er verwacht

De iPhone 16's verschijnen volgens geruchten in een paar nieuwe kleuren. Ze krijgen onder meer allerlei camera-upgrades, waaronder een nieuwe Capture-knop. Ook zouden de Pro-modellen grotere schermen krijgen.

De nieuwe iPhones ondersteunen waarschijnlijk de nieuwe standaard WiFi 7, die nog snellere wifi-verbindingen mogelijk maakt. Ook zouden de batterijen in de iPhone 16 een grote upgrade krijgen.

Apple Intelligence

De iPhone 16's gaan later dit jaar ook werken met de nieuwe Apple Intelligence-functies. Die AI-functies verschijnen in de iOS 18.1-update, die in oktober wordt verwacht, maar ze werken voorlopig niet in Europa op de iPhone.

Mede door de nieuwe AI-functies kunnen de iPhone 16's beter gaan verkopen dan de voorgangers, waardoor er recordcijfers voor Apple mogelijk zouden zijn. De omzet van Apple afgelopen kwartaal ook al beter was dan verwacht.

Volg al onze updates over de iPhone 16 en mis niets met ons WhatsApp-kanaal