©Garmin

Nieuwe sporthorloges van Garmin bieden schermkeuze, zaklamp en meer

Nieuwe sporthorloges van Garmin bieden schermkeuze, zaklamp en meer

27 augustus om 14:42
Laatste update: 27 augustus om 15:47

Garmin komt met een reeks nieuwe sporthorloges op de markt. Bij de Fenix 8 heb je de keuze tussen verschillende soorten schermen, of een budgetversie. De Enduro 3 is de ultieme smartwatch voor duursporters.

Koop je de nieuwe Fenix 8, dan moet je keizen tussen twee soorten schermen: het heldere amoledscherm van de Fenix 8 Amoled, of een mip-scherm dat kan opladen in de zon van de Fenix 8 Solar.

De Fenix 8 Amoled is verkrijgbaar in drie verschillende maten: 43mm, 47mm of 51mm. De Solar-editie is enkel in 47mm of 51mm te koop. Als je regelmatig in de zon te vinden bent, kan de Solar in theorie tot 48 dagen mee zonder een oplader te gebruiken.

De horloges hebben nu waterdichte metalen knoppen, zodat je zonder problemen tot veertig meter diepte kunt duiken. Ook zit er een ingebouwde speaker en microfoon in voor spraakopdrachten, en is er een zaklamp in het horloge verwerkt om je weg in het donker te vinden. Voor de rest bieden deze horloges zoals vanouds alles om je gezondheid en sportprestaties bij te houden.

Fenix E en Enduro 3

Goedkoop zijn de nieuwe horloges niet, want de Fenix 8 heeft een vanafprijs van 999,99 euro. Daarom wordt er ook een goedkopere editie geïntroduceerd met de naam Fenix E. Deze heeft geen ingebouwde speaker, microfoon, duikcertificiering of LED-zaklamp en gaat voor 799,99 euro over de toonbank.

Ook komt Garmin met de Enduro 3 op de markt, speciaal gemaakt voor duursporters. Ook dit horloge krijgt de zaklamp en de mogelijkheid om via de zon op te laden. In de perfect omstandigheden gaat de batterij dan maar liefst negentig dagen mee. De Eduro 3 heeft een adviesprijs van 899,99 euro.

Al deze nieuwe horloges zijn vanaf nu verkrijgbaar met verschillende kleuropties voor elk type.

Lees meer over smartwatches, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.