Nieuwe Pixel Watch 3 is niet te repareren, enkel te vervangen

©Google

Nieuwe Pixel Watch 3 is niet te repareren, enkel te vervangen
20 augustus om 14:47

De nieuwe smartwatch van Google, de Pixel Watch 3, kan niet worden gerepareerd als die stuk gaat. In plaats daarvan moet je het hele horloge laten vervangen.

Terwijl steeds meer fabrikanten hun best doen om hun apparaten repareerbaar te maken, lijkt Google nog niet mee te doen. De nieuwe Pixel Watch 3 is net als zijn voorgangers niet te repareren

Dat is niet alleen teleurstellend omdat op deze manier meer smartwatches in e-waste veranderen, maar ook omdat je over een paar jaar waarschijnlijk niet zelf de batterij kunt vervangen.

Fitbit-smartwatches

De Pixel Watch lijkt inmiddels wel de Fitbit-smartwatch compleet vervangen te hebben. In een interview met Engadget antwoordt Sandeep Waraich van Google op de vraag of er nog Fitbit-smartwatches aan komen, dat de Pixel Watch hun smartwatchonderdeel van het portfolio is.

Dat betekent niet dat Fitbit als merk verdwijnt, maar dat de wearablesmaker zich gaat focussen op fitnesstrackers. Verschillende Fitbit-functies zijn nu in de Pixel-smartwatches te vinden.

Het zou geen onverwachte beslissing zijn van Google. Eind vorig jaar besloot het bedrijf al Fitbit-producten niet meer aan te bieden in landen waar geen Pixel te koop was. Ook zijn eerder dit jaar de teams van Fitbit, Pixel en Nest samengevoegd en zijn de mede-oprichters van Fitbit vertrokken.

Lees meer over Google, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.