©Google

Deze functie van de Google Pixel Watch 3 gaat levens redden

Deze functie van de Google Pixel Watch 3 gaat levens redden

14 augustus om 11:15

Wanneer je hart niet meer klopt, dan is er iets goed mis en dat weet iedereen. Het hoeft niet fataal te zijn, zolang er maar snel hulp komt. En die hulp komt, zolang er maar iemand 112 belt. Wanneer je alleen bent dan gaat dat niet.

In dat laatste geval kan technologie je leven redden. Zo heeft de Apple Watch de Fall Detection, deze detecteert dat de drager een harde val maakt en kan dan de hulpdiensten bellen. De nieuwe functie van de Google Pixel Watch 3 werkt vergelijkbaar, maar waarschuwt voordat je neergaat.

Hartslag

Vrijwel elke smartwatch heeft een hartslagmeter. Deze kun je zo instellen dat hij gedurende de dag je hartslag controleert. Handig voor het sporten, detecteren van stress  en ook om eventueel afwijkingen aan het hart in een vroeg stadium te ontdekken. 

Volgens de hartstichting sterven per dag 21 mensen aan hartfalen. Wanneer het hart stopt met kloppen gaat de stopwatch lopen, hoe sneller er hulp komt hoe hoger de overlevingskans.

De Google Pixel Watch 3 heeft een ‘loss of pulse’ detectie, een verlies van hartslag detectie in goed Nederlands. Deze functie constateert dat het hart functioneert op een manier waarop er gevaar ontstaat voor het welzijn van de drager. Naast de verandering van de hartslag checkt de software van de smartwatch ook andere zaken zoals de bewegingssensor. Wanneer deze resultaten hetzelfde zeggen wordt automatisch de hulpdiensten gebeld. Om vals alarm te voorkomen zal de smartwatch aftellen voordat het gesprek wordt gestart.

Lees hier alles over Google en abonneer je op de nieuwsbrief