Apple versoepelt deurbeleid Apple Intelligence, maar nog niet voor EU

©Apple

Apple versoepelt deurbeleid Apple Intelligence, maar nog niet voor EU
29 augustus om 10:11

Apple Intelligence was tot nu toe voorbehouden aan de VS, maar dat lijkt al tijdens de bèta-periode versoepeld te worden. De nieuwe AI-functies in iOS 18.1 werken voor iedereen die zijn iPhone op Engelstalig zet – behalve in de EU.

Apple Intelligence is vooralsnog niet te gebruiken in de EU, zelfs niet tijdens de bèta-tests voor iOS 18. Apple zegt de DMA-regels van de EU te vrezen, en wil eerst zeker zijn dat de toevoeging van Apple Intelligence niet voor een boete zorgt. Maar tot nu toe waren de AI-functies van iOS 18 sowieso alleen voorbehouden voor gebruikers in de VS.

In de eerste bèta-versies van iOS 18.1, waarin de AI-functies voor het eerst worden toegevoegd, waren die tot nu toe alleen te gebruiken als de regio van je iPhone op 'US' stond ingesteld, en de taal op US English. Zo'n andere regio is onhandig, want dat heeft ook weer invloed op bijvoorbeeld de App Store-regio van je telefoon: moet je weer een ander Apple Account hebben – gedoe.

Wij moeten nog langer wachten

Die regio-eis vervalt bij de nieuwste bèta van iOS 18.1, meldt 9to5Mac. Dan werken de AI-functies zolang de Siri-taal op US English staat, en dus ook in andere regio's dan de VS… maar dus nog niet in de EU. Hopelijk krijgt Apple voor het verschijnen van iOS 18.1 meer deugdelijkheid van de EU, want hoewel de AI-functies dus alleen in het Engels werken, zou het toch wel leuk zijn om ze te proberen.

Naar verwachting verschijnt iOS 18 begin volgende maand, een paar dagen nadat de nieuwe iPhones zijn onthuld. iOS 18.1, met de Apple Intelligence-functies, wordt pas in oktober verwacht. Wie een Mac heeft, kan de nieuwe functies dan wel alvast proberen op macOS Sequoia. Vanwege het kleinere marktaandeel van de Mac durft Apple de AI-functies daar wél meteen in de EU beschikbaar te maken.

Meer iPhone en mis niets met onze Bright-app.