©Oasis

Oasis waarschuwt voor online-doorverkoop: 'Tickets worden ongeldig verklaard'

Oasis waarschuwt voor online-doorverkoop: tickets nu al voor woekerprijzen te koop

30 augustus om 22:52
Laatste update: 30 augustus om 23:09

Oasis heeft fans gewaarschuwd voor de online-doorverkoop van kaartjes voor de komende concertreeks van de band. De kaartverkoop begint voor iedereen zaterdagochtend pas, maar vrijdagavond kon een eerste groep fans in de voorverkoop al tickets bemachtigen. Vlak daarna werden er kaartjes online aangeboden voor meer dan 6000 Britse pond, zo'n 7300 euro. 

De broers Noel en Liam Gallagher maken na vijftien jaar ruzie een onverwachte comeback met hun britpop-band Oasis en iedereen wil natuurlijk een kaartje voor een van de concerten. Zoals met veel concerten vond er ook vanavond een voorverkoop plaats, maar enkele minuten nadat de tickets op waren verschenen ze al op websites als StubHub en Viagogo.

Je raadt het al: de prijzen zijn niet mals. Er zijn zelfs tickets gespot van meer dan 6000 Britse pond. In de normale verkoop tel je tussen 73 en 506 pond neer voor respectievelijk de goedkoopste en de duurste kaarten, dat is tientallen malen minder dan de woekerprijzen die je online ziet. De belachelijke bedragen zijn een reden voor de band om te waarschuwen voor de online-doorverkoop.

'Kaarten worden ongeldig verklaard'

Oasis raadt mensen met klem af om tickets aanzienlijk duurder te kopen of door te verkopen buiten de officiële ticketsites zoals Ticketmaster en Twickets om. Doe je dat wel, dan worden de tickets ongeldig verklaard, zo valt te lezen op de website van de band.

Omdat er enorm veel vraag is naar de Oasis-kaartjes, zijn er in ieder geval drie extra concerten toegevoegd aan de reeks van veertien. Oasis speelt volgend jaar in Manchester, Cardiff, Londen, Edinburgh en Dublin. De concertreeks begint op 4 juli en eindigt op 17 augustus. De kaartverkoop start zaterdagochtend om 10 uur Nederlandse tijd. Er zijn volgens de BBC in totaal 1,4 miljoen tickets beschikbaar.

Jubileumeditie 'Definitely Maybe' ook te streamen

Oasis-fans zijn de afgelopen dagen ook massaal oude nummers van de band aan het streamen. Daardoor staan zowel Wonderwall als Don't Look Back in Anger nu in de wereldwijde top 50-hitlijst van Spotify.

Vrijdag verscheen ook een nieuwe jubileumeditie van het Oasis-debuutalbum 'Definitely Maybe', dertig jaar na de release. Dat album is ook op streamingdiensten te beluisteren en bevat meerdere nog niet eerder gehoorde versies van nummers.

Volg ook ons WhatsApp-kanaal en mis niets met onze nieuwsbrief.