Jaguar: ‘Parkeer je Jaguar I-Pace voor de veiligheid buiten’

©Jaguar

Jaguar adviseert I-Pace buiten te parkeren
1 september om 13:00

Jaguar kampt met brandproblemen met de I-Pace. Het risico op brand zorgt voor een recall van de auto’s en een opvallend advies: ‘Parkeer je auto buiten, niet binnen.’

Jaguar doet een recall voor diverse I-Paces die in 2019 zijn geproduceerd. Er is waarschijnlijk een probleem met de anode in de batterij waardoor er een explosie kan plaatsvinden. Een probleem dat zich eerder ook voordeed bij de Chevrolet Bolt (die we in Europa kennen als Opel Ampera-E).  Er werden toen wereldwijd zo’n 100.000 auto’s teruggeroepen en de kosten liepen op naar 1,8 miljard euro.

Jaguar I-Pace

Hoeveel het er van de I-Pace precies zijn is onbekend, maar in de Verenigde Staten zouden het er 2.760 zijn. Er zijn inmiddels drie branden geweest na software-updates, waarvan Jaguar aangeeft dat de update een onvoldoende veiligheidsniveau bereikt. Het probleem ontstaat met de anode in de batterij die is gemaakt door LG Energy Solutions. 

De recall is een software-update van Jaguar die de auto maximaal 80 procent laat laden. Daarnaast adviseert Jaguar om de auto’s na de update een maand lang buiten op te laden en bovendien niet binnen te parkeren. Mocht de bolide vlam vatten, dan is dat in ieder geval op een neer gecontroleerde plek dan dat het snel overslaat op een pand. 

Verkopen

De I-Pace kwam goed uit onze test. In 2018 reed Rutger de auto, die voor het eerst hetzelfde bereik had als een Tesla. We verwachtten dat je er veel van zou zien op de weg. Volgens cijfers valt dat mee: waar 2018 nog een piek van 3.526 verkochte stuks had, liep dat in 2019 al terug naar 779, toen 466 en toen aantallen die op handen en voeten waren te tellen. Als je ze nu vaker ziet, dan is dat waarschijnlijk vooral omdat ze het huis uitmoeten, de straat op. 

Lees meer over Jaguar, en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.