©Unsplash

Zo beïnvloed je de For You-pagina op TikTok

Zo kun je beïnvloeden hoe je For You-pagina op TikTok eruitziet

2 september om 08:08
Laatste update: 2 september om 19:50

TikTok geeft gebruikers meer mogelijkheden om hun For You-pagina aan te passen. Zo kun je aangeven waar je meer content van wil zien en dit komt dan ook meer voor op die essentiële TikTok-feed.

Er zijn nieuwe sliders waarmee je kunt aangeven wanneer je meer content wil gebaseerd op bepaalde onderwerpen. Wil je bijvoorbeeld meer zien over dansen, dan kan dat. Zo geeft TikTok je iets meer invloed over het algoritme. Je kunt de onderwerpen aanzetten of uitzetten in de Instellingen & Privacy onder Contentvoorkeuren en dan Onderwerpen beheren. Het kan voorkomen dat je deze optie nog niet hebt: TikTok rolt hem momenteel uit.

Sliders voor For You

Het zijn sliders, dus het is niet helemaal een kwestie van aan of uit: ze staan allemaal in het midden en je kunt ze hoger of lager zetten per onderwerp, zoals kunst of humor. Het is voor het eerst dat TikTok je meer invloed geeft op je For You-pagina. Je kunt hem wel schoonvegen om met een schone lei te beginnen, of bepaalde woorden invoeren zodat je video’s met als onderwerp slangen niet meer te zien krijgt als je daar een fobie voor hebt, maar wat breder beïnvloeden wat de onderwerpen dan wel zijn, dat is nu dus ook mogelijk.

Verder zijn er meer manieren om je For You-pagina te beïnvloeden, zoals met hoe je reageert op video’s. Door snel weg te swipen leer je TikTok wat je minder interessant vindt, en door te blijven kijken, liken en eventueel te reageren of reposten laat je zien wat je wel leuk vindt. Ben je niet geïnteresseerd in een onderwerp, dan kun je de Deel-pijl aantikken en 'niet geïnteresseerd' kiezen. Met deze nieuwe sliders kun je er waarschijnlijk nog directer invloed op uitoefenen. 


Volg je ons al op TikTok? Check ons TikTok-kanaal.