Bol verhoogt prijzen Select-abonnement opnieuw, 50 procent duurder in twee jaar tijd

©Bol

Bol verhoogt prijzen Select-abonnement opnieuw, 50 procent duurder in twee jaar
4 september om 10:49

Bol Select is een betaaldienst voor gratis verzending van veel producten op Bol, kosteloos ophalen en korting op sommige dingen. Het abonnement stijgt nu opnieuw in prijs.

Bol, sinds eind vorig jaar zonder .com, verhoogt de prijs van het Select-abonnement per 8 oktober tot 14,99 euro per jaar. Dat meldt het bedrijf aan klanten. Het is de tweede prijsverhoging in iets meer dan twee jaar tijd. Nu stijgt de prijs met 25 procent, van het huidige 11,99 euro per jaar.

In juli 2022 verhoogde Bol de prijs ook al met 20 procent, van het originele 9,99 euro per jaar. Volgens de mail die Bol aan klanten richt, verandert er los van de prijs verder niets aan het abonnement. "Je blijft dus profiteren van extra voordeel met onze Select-Deals, we blijven retouren ophalen bij jou thuis en je spaart nog steeds voor cadeaus. En, uiteraard, betaal je geen extra verzendkosten", aldus Bol.

Gratis verzending duurder bij Bol

Bol verhoogde onlangs nog de drempel voor gratis verzenden voor iedereen die geen Select-abonnement heeft. Tot nu moest je voor minstens 20 euro bestellen voor gratis verzending, sinds eind augustus ligt die grens bij 25 euro. Wel is de verzending van Nederlandstalige boeken nu gratis.

De verhoging van die drempel is volgens Bol nodig om voor de toegenomen inflatie te corrigeren. De drempel lag al sinds 2012 op 20 euro, en ondertussen is dat bedrag minder waard geworden. Die inflatie zal ook de reden zijn voor de prijsverhoging van het Select-abonnement – iets dat we bij sommige abonnementen zelfs jaarlijks zien, zoals bij mobiele abonnementen.

Meer over Bol en mis niets met onze Bright-app.