Huawei komt inderdaad met de eerste dubbel opvouwbare smartphone

©Huawei

Huawei bevestigt eerste dubbel opvouwbare smartphone
5 september om 09:19
Laatste update: 5 september om 15:15

Huawei presenteert binnenkort de nieuwe Mate XT, een vouwbare telefoon van het Chinese techbedrijf. Er gingen al geruchten rond dat het toestel tweemaal op te vouwen zou zijn. Dat heeft Huawei nu bevestigd met een video op het Chinese sociale medium Weibo. 

De nieuwe Mate XT wordt volgende week gepresenteerd in China, meldde Huawei eerder deze week. In de video op Weibo is te zien dat het toestel uit drie opvouwbare gedeelten bestaat. Als dat inderdaad zo is, gaat het om 's werelds eerste dubbel opvouwbare smartphone.

Huawei meldde eerder deze week dat het al vijf jaar heeft gewerkt aan het product dat volgende week wordt gespresenteerd. Naast een foto van het toestel en het nieuwe filmpje zijn er geen details beschikbaar. Wel is in de video te zien dat het toestel in ieder geval in een roodachtige kleur beschikbaar zal zijn en over vier cameralenzen beschikt.

Scherm wordt 10 inch groot 

Volgens geruchten waar Android Authority over schrijft zal het toestel een schermformaat van 10 inch hebben. Ook zou het apparaat beschikken over een door Huawei ontwikkelde Kirin-chip. Het is nog niet duidelijk of het nieuwe toestel ook buiten China beschikbaar zal zijn. 

Het lijkt erop dat Huawei met de presentatie van het nieuwe toestel een antwoord wil hebben op de nieuwe iPhones die Apple volgende week presenteert. De presentatie van Apple, waarin de nieuwe toestellen van het Amerikaanse bedrijf uit de doeken worden gedaan, is maandagavond. Dinsdagochtend 9.30 uur Nederlandse tijd presenteert Huawei de nieuwe Mate XT.

Lees meer nieuws over Huawei en mis niets met onze nieuwsbrief.