©Huawei

Apple-rivaal komt vlak na de iPhone 16 met een 'baanbrekende' gadget

Deze Apple-concurrent onthult vlak na de iPhone 16 een 'baanbrekend product'

2 september om 23:10
Laatste update: 3 september om 00:43

Huawei is van plan om Apple in de wielen te rijden met de onthulling van een dubbel vouwbare smartphone, kort na het iPhone 16-event.

Het Chinese merk onthult waarschijnlijk een telefoon die in drie delen kan worden gevouwen. Het zou de eerste vouwtelefoon met twee vouwen zijn. De presentatie van Huawei is dinsdagochtend 10 september om 08.30 uur Nederlandse tijd. Dat is maar een halve dag na het Apple-event van 9 september, waar de iPhone 16 wordt onthuld. Om 19 uur begint die presentatie, wat duidt op een ouderwetse poging van de Chinezen om de aandacht af te leiden van de Amerikaanse rivaal.

Vijf jaar aan gewerkt

Huawei-topman Richard Yu zegt dat het gaat om een 'een baanbrekend product', waar het bedrijf vijf jaar aan gewerkt heeft. "Ons leidende, innovatieve en baanbrekende product is hier", aldus Yu. Omdat het bedrijf eerder deze maand bekendmaakte zijn vouwtelefoon met drie schermen te onthullen, lijkt het zo goed als zeker dat je het apparaat gaat zien.

Eerder kwam er al een afbeelding naar buiten waarop Huawei-ceo Richard Yu te zien is met een telefoon met drie schermen. Uitgevouwen zou het apparaat een afmeting hebben van 10 inch.

Telefoon zonder Google

Het apparaat zal eerst alleen in China verkrijgbaar zijn, maar mogelijk komt hij op een later moment naar de internationale markt. In dat geval zal je in ieder geval geen gebruik kunnen maken van de Google-apps en de Google Play Store vanwege Amerikaanse sancties tegen het bedrijf.

Elektrische auto

Mogelijk toont het Chinese bedrijf tijdens hetzelfde event ook nog een nieuwe elektrische auto van zijn startup Aito, maar dat is volgens een bron van Bloomberg nog niet zeker.

Lees meer smartphone-nieuws en blijf op de hoogte met onze Bright-app.