Deze iPhone-standaard lijkt op een Braun-wekker uit de jaren 70

©YouTube/Scott Yu-Jan

iPhone-standaard lijkt op retro Braun-wekker
5 september om 11:14

YouTuber Scott Yu-Jan heeft een iPhone-standaard gemaakt die precies lijkt op een wekkerradio die werd ontworpen door Braun-ontwerpen Dieter Rams in de jaren 70. Met de standaard, waarvan je het ontwerp gratis kunt downloaden om te 3D-printen, kun je de Stand-by modus van je iPhone optimaal gebruiken.

Dieter Rams werkte in de jaren 70 voor het Duitse Braun en ontwikkelde veel consumentenproducten. Hij wordt gezien als een van de meest toonaangevende ontwerpers van consumentengoederen aller tijden. Apple ontwikkelde na zijn tijd meerdere producten die qua design leken op producten van Rams. 

In 1976 ontwierp Rams de DN 40-wekkerradio voor Braun. Muzikant Overwerk kwam door het ontwerp van die wekkerradio op het idee om een standaard voor zijn iPhone te ontwerpen. Scott Yu-Jan, met wie hij zijn idee deelde, breidde dat ontwerp nog wat uit, zodat de iPhone eenmaal in de standaard er ook weer makkelijk uitgehaald kan worden. Ook zorgde hij ervoor dat de bovenkant van de standaard gebruikt kan worden voor het opladen van AirPods. 

iPhone en AirPods laden draadloos op

De iPhone-standaard die de twee ontwikkelden, is bedoeld om je iPhone horizontaal in te stoppen. In de standaard zit een MagSafe oplader van Apple verwerkt, waardoor een bevestigde iPhone automatisch oplaadt.

Doordat de iPhone horizontaal wordt geplaatst en tegelijkertijd wordt opgeladen, wordt automatisch de Stand-by modus geactiveerd. In die modus zijn groot een klok te zien, en een aantal apps in versimpelde weergave te gebruiken. Wanneer de klok zichtbaar is lijkt het geheel erg op de in 1976 ontwikkelde DN 40. Ideaal voor op je nachtkastje. 

De iPhone DN 40 Dock is eenvoudig uit te printen met een 3D-printer, zoals Scott Yu-Jan ook doet in de video. Het design voor de houder, geschikt voor de iPhone 15 Pro, is gratis te downloaden. 

Lees meer nieuws over iPhone en mis niets met onze nieuwsbrief.