©Aqara

Aqara introduceert beveiligingscamera en andere producten

Aqara introduceert nieuwe smart home-producten: van garagedeur tot rookmelder

5 september om 12:13
Laatste update: 6 september om 12:02

Het Chinese smart home-merk Aqara heeft donderdag op techbeurs IFA een boel nieuwe producten uit de doeken gedaan. Zo komt het bedrijf voor het eerst met een buitencamera en presenteerde het een slimme rookmelder.

De meeste nieuwe producten presenteerde Aqara in de categorie verlichting. Zo komt het bedrijf met drie nieuwe lichtschakelaars en de nieuwe LED Bulb T2-lamp.

Zowel de schakelaars als de nieuwe lamp communiceren via Thread en Zigbee. Ook werken de producten met het Matter-protocol, waardoor ze goed samenwerken met smart home-producten van andere producenten. Door gebruik te maken van het Zigbee-protocol, is het stroomverbruik van de producten goed in te zien.

Aqara presenteerde ook nieuwe producten om de veiligheid in en om je huis te vergroten, zoals de eerste beveiligingscamera van het merk. De Camera Hub G5 Pro is uitgerust met True Color Night Vision waardoor beelden ook in donkere omstandigheden goed te zien zijn. Gemaakte opnames zijn zowel in de cloud als lokaal op te slaan. Bovendien werkt de camera met alle bekende smart home-systemen, zoals Apple Home en Google Home.

Veiligheid in huis

Het bedrijf presenteerde ook een slimme rookmelder, met een batterij die tien jaar mee zou moeten gaan. Daarnaast brengt het de Valve Controller T1 uit, waarmee een gas- of waterleiding kan worden afgesloten in het geval van een lek. Ook presenteerde Aqara de Garage Door Controller T2 Kit, waarmee gebruikers hun garagedeur slim kunnen maken.

Bovendien kunnen auto's van Tesla nu worden geïntegreerd in de systemen van Aqara. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je auto wordt opgelapen op momenten dat de stroomprijs laag is, of kun je ervoor zorgen dat je Tesla wordt voorverwarmd als je 's ochtends je kopje koffie zet. 

Op de IFA-beurs in Berlijn doen techbedrijven veel nieuwe producten uit de doeken. De beurs duurt tot 10 september.

Lees meer nieuws over smart home en mis niets met onze nieuwsbrief.