©SwitchBot

SwitchBot komt met pasvormige tracker waarmee je ook sloten kunt openen

Met deze tracker volg je je portemonnee en open je slimme sloten

2 september om 17:10

Smart home-bedrijf SwitchBot brengt binnenkort een nieuwe tracker uit die ervoor moet zorgen dat je je portemonnee niet meer kwijtraakt. Het apparaatje, in de vorm van een pinpas, kan daarnaast gebruikt worden in je smart home-systeem, bijvoorbeeld om je deur van het slot te halen. 

De nieuwe SwitchBot Wallet Finder Card wordt vanaf 15 september verkocht, maar is nu al te bestellen. De pasvormige tracker is 2,5 mm dun en pas precies in een vakje van je portemonnee waar normaal gesproken bijvoorbeeld een pinpas in zit. SwitchBot verkoopt de tracker voor 25 euro. 

De tracker werkt naadloos samen met het Find My-systeem van Apple, waarmee bijvoorbeeld ook de AirTag-trackers van Apple verbonden zijn. iPhone-gebruikers hoeven daardoor geen extra apps te installeren op hun telefoon om de tracker te gebruiken. De tracker werkt ook als je telefoon er niet (meer) mee verbonden is, doordat passerende iPhones en andere Apple-apparaten aan het netwerk doorgeven waar de tracker zich bevindt. Android-gebruikers kunnen de tracker gebruiken met de app van SwitchBot.

Pas kan ook deuren openen

De Wallet Finder Card is ook uitgerust met een NFC chip, waarmee hij ook gebruikt kan worden binnen het smart home systeem van SwitchBot. Je kunt er op die manier bijvoorbeeld deuren mee openen of apparaten aanzetten door de pasvormige tracker er tegenaan te houden. 

De batterij van de tracker gaat zo'n twee jaar mee. Voor de batterij leeg is krijgen gebruikers een melding. Bovendien is de tracker met een IP67-rating waterdicht.

Lees meer nieuws over smart home en mis niet met onze nieuwsbrief.