©Google

Nest Learning Thermostat wekt woede van klanten - dit is er aan de hand

Nieuwe Nest-thermostaat wekt woede van klanten: Google erkent het probleem

30 augustus om 21:49
Laatste update: 30 augustus om 23:18

Gebruikers balen van het slecht verlichte scherm op de nieuwe generatie van de Nest Learning Thermostat. De zwakke schermhelderheid is hen zo een doorn in het oog dat Google binnenkort met een update komt.

Het ontwerp van de vierde generatie Nest Learing Thermostat is in principe om je vingers bij af te likken: het scherm verbergt de randen van het smart home-apparaat en het glas weerspiegelt, waardoor je bijna denkt dat je een stukje kunst aan je muur hebt hangen. In de praktijk blijkt echter dat het ook erg lastig is om fatsoenlijk op het ding te kunnen kijken, vooral vergeleken met de voorgangers van de slimme thermostaat.

Scherm is slecht leesbaar

Met name 's avonds zou het scherm volgens 9to5Google veel te zwak verlicht zijn. De site testte het natuurlijk zelf uit, maar ook veel klanten die het apparaat via Amazon kochten zijn ontevreden. Zij geven de slimme thermostaat van Google gemiddeld 3 uit 5 sterren, want natuurlijk behoorlijk laag voor een merk dat doorgaans erg in de smaak valt bij het publiek.

Het probleem is dat de nieuwe Nest Learing Thermostat geen instellingen biedt voor de helderheid van het scherm. Die zijn er wel voor de afgelopen generaties, zowel op de thermostaat zelf als via de Nest-app.

Google belooft een update

De afstandsfunctie wordt ook afgekraakt door sommige gebruikers. Met die functie zou je van een afstand moeten kunnen zien of het systeem draait, maar die werkt dus ook niet goed op de nieuwe thermostaat.

Google erkent de problemen en zegt met updates te komen om ze te verhelpen. Het wordt dus binnenkort weer mogelijk om de helderheid aan te passen en weer van afstand te zien of het ding wel werkt, maar wanneer de updates precies komen, kan Google nog niet zeggen. De vierde generatie van de Nest Learning Thermostat is momenteel in Nederland nog niet te koop.

Lees meer nieuws over smart home en mis niets met onze app.