©Nest

Zo ziet de nieuwe Nest Learning Thermostat er uit

Zo ziet de nieuwe Nest Learning Thermostat er uit

29 juli om 10:06

Naast de eerder genoemde Google TV Streamer verwachten we ook een of meer nieuwe producten van Nest. Een van deze producten zal de Nest Learning Thermostat zijn waar nu meer informatie over gelekt is.

Een van de eerste producten van het bedrijf Nest in 2011 was de Learning Thermostat. Een thermostaat voor thuis die kan leren van je gedrag en daarop de temperatuur kan aanpassen. Nest werd in 2014 gekocht door Google waardoor het nog sneller kon groeien en doorontwikkelen. Naast de thermostaat heeft Nest ook beveiligingscamera’s, slimme speakers en wifi routers.

Vierde generatie Nest Learning Thermostat

Zoals ik al schreef kwam de eerste Nest Learning Thermostat uit in 2011. Het is nu 13 jaar later en wanneer de geruchten kloppen, en dat doen ze meestal, zullen we dit jaar de vierde generatie van dit apparaat kunnen gaan kopen. Doordat er promotiematerialen gelekt zijn kunnen we nu zien hoe het nieuwe apparaat er uit zal gaan zien.

De afbeeldingen laten een mooi afgerond product zien. Gemaakt van roestvrij staal met daarop glas. Het glas geeft de indruk dat er geen randen zijn. Met de vierde generatie zou je weer wel het display kunnen draaien, net als de oude thermostaten die we vroeger gebruikten. Deze functionaliteit was in het voorgaande model geschrapt.

Zoals de naam al zegt kan deze thermostaat leren. Wat hij allemaal kan leren zal flink uitgebreid worden. Zo worden er functionaliteiten genoemd als ‘Smart Schedule with Savings Finder’, ‘Adaptive Eco’, ‘Natural heating and cooling’ en ‘Smart ventilation’. Een complete uitleg over deze functies ontbreekt nog.

Prijs

De gelekte brochures laten ook al een prijs zien. Deze nieuwe Google Nest Thermostat (4th gen) zal een prijs krijgen van 279 dollar. Dat is iets duurder dan zijn voorganger. Op 13 augustus zullen we meer gaan zien over dit product tijdens Made By Google.

Lees meer nieuws over Nest en mis niets met onze nieuwsbrief.