Philips Hue krijgt een grote update en werkt dan nog handiger

© Philips Hue

Philips Hue krijgt grote update die een irritant probleem oplost
6 september om 22:08
Laatste update: 6 september om 22:23

Heb je meerdere Philips Hue-bridges in huis? Dan is er goed nieuws: de app van Philips Hue krijgt binnenkort een veel betere ondersteuning voor meerdere bridges. Ook krijgt de Hue-app later dit jaar nog meer handige vernieuwingen.

Wie nu wil werken met meerdere Philips Hue-bridges in één smart home, loopt tegen een vervelende uitdaging aan. De lampen bedienen via de Hue-app is op zijn zachtst gezegd niet leuk, omdat je steeds moet wisselen tussen de verschillende bridges. Daar komt later dit jaar verandering in met een grote update. Hueblog heeft enkele nieuwe functies op de techbeurs IFA 2024 in Berlijn al kunnen zien en noemt ze 'veelbelovend'.

Hue-lampen makkelijker bedienen

De update zorgt ervoor dat de Hue-bridges vrijelijk bediend, ingesteld en gecombineerd kunnen worden. Hierbij maakt het niet uit welke lampen met een bepaalde bridge zijn gesynchroniseerd.

Voor grote Hue-systemen is dat alleen al een zegen, maar er zijn meer functies die op een zeker moment naar de app komen. Zo wordt het mogelijk om meerdere bridges te integreren in Amazon Alexa en kijkt Philips naar de mogelijkheid om schakelaars en afstandsbedieningen die bij een bepaalde bridge horen, bruikbaar te maken voor een andere bridge.

Sommige functies uit de Hue Secure-productenlijn zijn ook onderdeel van de multi-bridge ondersteuning. Zo zullen alle lampen in huis, ongeacht de bridge waarmee ze zijn verbonden, flitsen met een speciale knop in de app. Ook als er een Hue Secure-product onderdeel uitmaakt van een huishouden en een alarmerende situatie detecteert, zullen alle lampen in huis gaan knipperen.

Schakelaars en sensoren

De Hue-schakelaars en sensoren krijgen later dit jaar ook een 'Niet Storen'-functie, die voorkomt dat bewegingssensoren van scène veranderen als ze beweging detecteren. Ook kun je straks met een Hue-schakelaar de aanwezigheidssimulatie aan- en uitzetten en timers instellen.

Philips Hue Secure

De Philips Hue Secure-camera's ondersteunen binnenkort ook Amazon Alexa en Google Home, voor spraakbediening en het bekijken van de beelden in de apps van deze smart home-platforms. Ook kun je de beelden van de beveiligingscamera's naar bijvoorbeeld de Google Nest Hub en de Amazon Echo Show streamen.

Verder kunnen de Hue Secure-camera's zich straks aanpassen aan je persoonlijke dagelijkse routine, zodat ze altijd geactiveerd worden als ze nodig zijn. Ook moet de batterij in de camera's langer meegaan dankzij een nieuwe energiebesparende functie. 

Lees meer nieuws over smart home en mis niets met ons WhatsApp-kanaal.