©Nanoleaf

Deze rivaal van Philips Hue lanceert mooie nieuwe lichtpanelen

Concurrent van Philips Hue komt met mooie nieuwe lichtpanelen

5 september om 20:57
Laatste update: 6 september om 12:00

Nanoleaf is bekend van de zeshoekige lichtpanelen die je in je kamer kan hangen en kan combineren tot er een vorm ontstaat die jij mooi vindt. Maar ook driehoekige lichten en lichtbalkjes waren al beschikbaar. Vandaag heeft de concurrent van Philips Hue aangekondigd dat het panelen gaat verkopen die een minder bijzondere vorm hebben: vierkant.

De nieuwe vierkante panelen van Nanoleaf hebben misschien niet zo’n spannende vorm als de zeshoekige variant, maar ze vullen de vormen die er al zijn wel mooi aan.

Bovendien zijn het niet alleen volledig verlichte vierkante panelen, maar is er ook een versie met een plankje ervoor te krijgen en een verlicht ophangbord met gaten erin. In die laatste kan je dan zelf pinnetjes steken om bijvoorbeeld je koptelefoon aan op te hangen. Ten slotte is er nog een paneel met textuur, waardoor je verschillende tinten van de gekozen lichtkleur te zien krijgt.

De blokken kan je op iedere manier rangschikken die je wil. En je kan kiezen uit kleine of grote vierkanten. De speciale varianten met plank ervoor, met textuur of met ophangbord zijn er alleen in het groot.

Precies de kleur die je wil

De panelen kunnen zestien miljoen kleuren weergeven, dus je lievelingskleur zit er zeker bij. Je kan zelf de kleuren kiezen of een van de duizenden scènes kiezen die via de app beschikbaar zijn. Ook is het mogelijk om de lichten aan te laten passen op basis van de muziek die op dat moment afspeelt of op basis van wat er op je computerscherm te zien is. Als je erg van AI houdt, kan je ook dat nog gebruiken om een scène mee te genereren.

De blokken kunnen via de app van Nanoleaf bediend worden, maar er zijn ook fysieke knoppen aanwezig. En als je al een smart home hebt, kunnen de panelen daar ook op aangesloten worden.

Door al deze functies zijn de panelen niet goedkoop: zes panelen in het starterspakket kosten in de voorverkoop 180 euro (daarna 200 euro) en per twee panelen die je er extra bij wilt moet je 54 euro (na de voorverkoop 60 euro) neerleggen.

Lees meer over smart home en blijf op de hoogte via onze app.