Honor brengt de dunste, opvouwbare smartphone ter wereld ook in Europa uit

©Honor

Honor brengt dunste, opvouwbare smartphone ook in Europa uit
7 september om 16:00
Laatste update: 9 september om 10:25

De Chinese smartphonemaker Honor brengt de Magic V3-smartphone ook naar Europa, heeft het bekendgemaakt op techbeurs IFA in Berlijn. De Magic V3 is de dunste opvouwbare smartphone ter wereld. Het toestel was tot nu toe alleen in China te koop.

De Honor Magic V3 werd in juli gepresenteerd in China. Het toestel heeft een dikte van 9,3 milimeter. Er is ook een versie die maar 9,2 milimeter dik is. Ter vergelijking: de nieuwe Google Pixel 9 Pro Fold is 10,5 milimeter dik en de Samsung Galaxy Z Fold 6 12,1 milimeter. Bij de dikte van de Magic V3 wordt het camera-eiland achterop het toestel niet meegeteld. 

Met een Snapdragon 8 Gen 3-chipset en maximaal 16 GB aan werkgeheugen behoort de V3 tot de bovenkant van de smartphonemarkt. De foldable heeft twee OLED-schermen van 120 Hertz. Daarnaast heeft het toestel een maximale opslag van 1 TB en een batterij met een grootte van 5.150 mAh. Daar hangt wel een fiks prijskaartje aan: in Europa begint de Magic V3 bij een prijs van 1.999 euro.

Duurder dan concurrenten 

De prijs van het toestel is een stukje hoger dan die van opvouwbare smartphones van concurrenten. Zo heb je op dit moment een Galaxy Z Fold 6 voor zo'n 1.500 euro en een Pixel 9 Pro Fold vanaf 1.899 euro.

Wanneer en of de nieuwe opvouwbare telefoon van Honor te koop is in Nederland, blijft nog even onduidelijk. Op dit moment is het toestel nog niet te bestellen in de Nederlandse webshop van de fabrikant. Dat kan wel op onder meer de Duitse, Britse, Italiaanse en Slowaakse webshops van Honor. Wil je het toestel als een van de eersten hebben, dan zul je dus naar die sites moeten uitwijken. De Magic V3 wordt verstuurd vanaf 20 september, zo is op de Duitse site te zien. 

Lees meer nieuws over Honor en mis niets met onze nieuwsbrief.

Lees meer over:

Deel via