Gamers kunnen echt geld verdienen met het maken van Roblox-spellen

©Roblox

Roblox-gamers kunnen echt geld verdienen met games maken
9 september om 00:04

Het spel Roblox is eigenlijk geen spel te noemen, maar een universum waarbinnen allemaal aparte universums bestaan: een spel waarbinnen allemaal andere spellen bestaan. En met het maken van die spellen kunnen gamers straks meer geld verdienen.

Tijdens de ontwikkelaarsconferentie van Roblox liet de studio achter het spel weten dat het meer inkomsten gaat delen met makers van spellen. Je kunt als je zelf levels ontwikkelt geld vragen aan mensen die ze willen spelen. Je kunt vervolgens tot 70 procent van het betaalde geld ontvangen. Daar zitten haken en ogen aan: het kan niet op alle spellen en het is maximaal 70 procent: Roblox laat het onder andere afhangen van hoeveel het spel in totaal kost. 

Geld verdienen met Roblox

Op dit moment kunnen mensen met hun games ook geld verdienen, maar dat is via Robux, het in-game-geld. Ze krijgen daarvan rond de 30 procent uitgekeerd. Roblox zegt dat het het laatste jaar meer dan 800 miljoen dollar te hebben uitbetaald aan gamemakers binnen hun game. Dat wordt waarschijnlijk een stuk meer nu er echt geld bij komt kijken. In eerste instantie is het alleen bij de PC-versie van Roblox mogelijk om geld te vragen. Die optie wordt dit jaar toegevoegd op de PC, maar later ook op andere platforms.

Inmiddels heeft Roblox al bijna bijna 80 miljoen gebruikers. Het is onder andere een populair spel bij kinderen op bijvoorbeeld de iPad. Die kunnen oneindig spelen: er zijn miljoenen spellen gemaakt binnen de Roblox-wereld. Dat mogen er duidelijk nog iets meer worden, getuige dit nieuwe verdienmodel van het spel. Roblox zou zich meer willen richten op een oudere doelgroep. Het introduceert naast de nieuwe inkomstenstroom een Party-modus waarmee je met zes mensen tegelijk kunt praten en spelletjes kunt gaan doen binnen Roblox.

Chucky naar Roblox

Er is naast die Robux-betalingen en nieuwe ‘echt geld’-betalingen een andere manier om geld te verdienen met Roblox. Het introduceert een partnerprogramma waarmee je 50 procent van de Robux-aankopen van een nieuwe gebruiker ontvangt als je die via jouw linkje weet aan te trekken. Het maximum is 100 euro. De verdiensten zullen bij de hierboven beschreven 'echt geld'-oplossing waarschijnlijk hoger zijn. Slim bedacht van Roblox, want zo ontvangt het extra reclame op social media en hoopt het nieuwe spelers te inspireren om Roblox ook eens te proberen. Daar heeft het bovendien ook wat bekende gezichten voor uitgenodigd in het spel: Kung Fu Panda, Barbie en zelfs Chucky maken hun opwachting.

Lees meer over de metaverse en abonneer op onze nieuwsbrief.