Dit is wanneer iOS 18 verschijnt en deze iPhones worden ondersteund

©Apple

Op deze dag verschijnen iOS 18, macOS Sequoia en watchOS 11
9 september om 22:38
Laatste update: 9 september om 22:43

Vanavond heeft Apple de nieuwe iPhone 16 en Apple Watch aangekondigd, maar het heeft ook de releasedata van zijn nieuwe grote software-updates bekendgemaakt. Hieronder lees je wanneer je iOS 18, macOS Sequoia en watchOS 11 kunt downloaden en op welke apparaten je de updates kunt installeren. 

Na lang wachten kun je volgende week maandag eindelijk iOS 18 verwachten. De update naar iOS 18 verschijnt op 16 september. Op die dag brengt Apple ook zijn andere grote software-updates uit.

Op de nieuwe AI-functies is het nog wachten tot de komst van iOS 18.1 later dit jaar. Apple heeft laten weten dat vanwege de onzekerheid rondom EU-regelgeving de functies Apple Intelligence, iPhone Mirroring en SharePlay Screen Sharing dit jaar nog niet beschikbaar zullen zijn voor iPhone-gebruikers in de EU. Desondanks komen er wel andere functies beschikbaar die de update de moeite waard kunnen maken, zoals nieuwe opties voor het aanpassen van het thuisscherm.

Ben je in het bezit van een iPhone XR of later, of een iPhone SE (2e en 3e generatie), dan kun je iOS 18 installeren. Om deze nieuwe versie van iOS te installeren, ga je naar Instellingen > Algemeen en kies je voor 'Software-update'.

Het besturingssysteem voor de iPad, iPadOS 18, zal overigens ook vanaf deze datum beschikbaar zijn. Ook daar hoef je voorlopig dus nog niet te rekenen op de eerder genoemde AI- en schermfuncties.

macOS Sequoia

Naast het besturingssysteem voor de iPhone krijgt ook je MacBook, iMac of Mac mini weer een grote update. De macOS Sequioa-update biedt nieuwe functionaliteiten, betere beveiliging en diverse kleine verbeteringen.

Ben je de eigenaar van een van de volgende modellen of nieuwer, dan kun je rekenen op de nieuwe versie van macOS: MacBook Air (2020), MacBook Pro (2018), iMac (2019), Mac mini (2018), iMac Pro (2017), Mac Studio en tot slot de Mac Pro (2019). Maak je nog gebruik van macOS Sonoma? Geen zorgen: je kunt in ieder geval nog rekenen op twee jaar aan beveiligingsupdates.

watchOS 11

Tot slot kun je vanaf volgende week maandag ook op je Apple Watch de nieuwste versie van watchOS installeren. Heb je momenteel een Watch SE (2e generatie), Series 6 of hoger, dan kom je in aanmerking voor deze update. Wanneer de update beschikbaar is, kun je deze installeren via de Watch-app op je iPhone.

Zo'n update is zeker de moeite waard, vooral als je wat meer rust wilt inbouwen. De nieuwe versie van watchOS biedt namelijk onder andere ondersteuning voor rustdagen, zodat je je niet schuldig hoeft te voelen als je liever een paar filmpjes van Bright kijkt vanuit je luie stoel.

Apple-event met veel nieuws

Apple kondigde vanavond ook deze producten aan: de iPhone 16 Pro en iPhone 16, de nieuwe AirPods 4 en de Apple Watch Series 10.

Volg meer Apple-nieuws en blijf up-to-date met ons WhatsApp-kanaal.