© Leapmotor

Dit is een van de goedkoopste elektrische auto's van Nederland

Deze elektrische auto is een van de goedkoopste van Nederland

11 september om 19:58
Laatste update: 12 september om 10:32

Het Chinese automerk Leapmotor maakt zijn entree op de Nederlandse markt met een opvallend betaalbare elektrische auto. De Leapmotor T03, een compacte vijfdeurs hatchback, wordt binnenkort verkrijgbaar voor een startprijs van ongeveer 20.000 euro.

De Leapmotor T03 is een kleine stadsauto met een lengte van 3,62 meter. De EV heeft een elektromotor van 95 pk, gekoppeld aan een accu van 37,3 kWh. Volgens de fabrikant kan de auto hiermee 265 kilometer afleggen op een volle lading. De topsnelheid ligt op 130 kilometer per uur.

Wat de T03 interessant maakt, is niet alleen de prijs, die voor het eerst gemeld werd door AutoWeek, maar ook de uitrusting. Standaard krijg je bijvoorbeeld automatische airconditioning, adaptieve cruisecontrol en een panoramadak. Ook zijn er parkeersensoren, een achteruitrijcamera en een 10-inch infotainmentscherm aan boord.

Concurrent voor Dacia Spring

Met deze specificaties en uitrusting lijkt de T03 een directe concurrent te worden van de Dacia Spring, momenteel de goedkoopste elektrische auto in ons land.

De Leapmotor T03 biedt echter meer vermogen, meer opties en een grotere actieradius dan de Spring. Daartegenover is de Chinese auto net iets duurder.

Ook een elektrische SUV

Leapmotor heeft ambitieuze plannen voor de Europese markt. Naast de T03 introduceert het merk ook de grotere C10. Deze elektrische SUV zal volgens AutoWeek voor iets minder dan 40.000 euro verkocht worden. Daarnaast wil Leapmotor de komende jaren jaarlijks een nieuw model uitbrengen, waaronder een hatchback en een concurrent voor de Peugeot e-208.

Leapmotor werkt samen met het Europese autoconcern Stellantis. Samen hebben ze Leapmotor International opgericht, met als doel voet aan de grond te krijgen in Europa. Uiteindelijk moet de T03 ook in Europa worden geproduceerd.

Kijk ook onze video-review van de Auto van het Jaar.

Volg meer nieuws over elektrisch rijden en mis niets met onze Bright-app.