©Cupra

Elektrische Cupra Born is nu een stuk goedkoper

De leukste elektrische auto uit de Volkswagen Group is nu goedkoper geworden

5 september om 19:28

De Cupra Born is met 1500 euro in prijs gezakt. De misschien wel leukst rijdende elektrische auto uit de Volkswagen Group is daarmee nu te koop voor 37.500 euro. 

Volkswagen maakte geen supergelukkige start met zijn elektrische auto's ID.3 en ID.4, maar wonderlijk genoeg zijn de daarop gebaseerde Cupra Born en Skoda Enyaq hele fijne auto's die we zonder al te grote bezwaren durven aanraden. De Cupra Born is dat voortaan nog wat meer, want die is met een vanafprijs van 37.500 euro een relatief koopje geworden. 

427 kilometer actieradius

Je krijgt dan natuurlijk niet de dikste uitvoering, maar kaal is hij ook zeker niet te noemen. Je hebt 231 pk op de achterwielen voor een klassiek sportieve rijbeleving. Bovendien heb je een officiëel bereik van 427 kilometer dankzij de 59 kWh accu aan boord. 19 inch lichtmetalen velgen zijn standaard. Dus de buurman hoeft niet te zien dat je de goedkoopste hebt gekocht.

Ook op luxe is niet teveel bespaard. Parkeersensoren voor en achter zijn standaard, net als full LED-koplampen, een 12,9 inch touchscreen met Apple Carplay en Android Auto, fraaie kuipstoelen, stoel- én stuurverwarming. 

Koop je de auto particulier voor de subsidiepot leeg is, dan kun je hem rijden voor nét onder de 35.000 euro. 

Renault en MG als concurrenten

De meest directe concurrent is de MG4 met de grotere accu. Die voelt van binnen een stuk minder sjiek, maar is nog goedkoper: 35.800 euro. De Renault Megane met grote accu en 220 pk kost 39.400 euro. Voor de rest vind je voor dit geld alleen SUV's. 

Lees meer over elektrische auto's en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.