©MG

Dit automerk komt binnenkort met een elektrische auto met solid-state batterij

Dit automerk komt volgend jaar met een elektrische auto met solid-state batterij

4 september om 19:59

Een Chinees automerk heeft aangekondigd dat het in 2025 zijn eerste elektrische auto met een vastestofbatterij zal uitbrengen. Het gaat om MG, een merk onder de vleugels van het Chinese Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC), dat ook in Nederland EV's verkoopt.

Vastestofbatterijen zijn een veelbelovende technologie die energieopslag efficiënter, sneller en goedkoper moet maken dan de huidige lithium-ionbatterijen. Hoewel verschillende bedrijven werken aan zulke solid-state accu's, zijn ze tot nu toe nog niet klaar gebleken voor de markt. Er zijn onder andere nog problemen met de levensduur van de batterijen.

Volgend jaar op de markt

SAIC, het moederbedrijf van MG, zegt nu vastestofbatterijen te hebben ontwikkeld die klaar zijn voor elektrische auto’s. Hoewel het bedrijf geen specifieke informatie gaf, heeft het tijdens de Chengdu Motor Show, de op twee na grootste autoshow in China, gesuggereerd dat een auto met de technologie in het tweede kwartaal van 2025 gepresenteerd zal worden. De auto moet datzelfde jaar op de markt komen. 

Deze stap is opmerkelijk omdat MG hiermee zijn oorspronkelijke planning om vastestofbatterijen te introduceren met meer dan een jaar versnelt. Dit betekent dat MG voorop loopt in vergelijking met andere grote merken zoals Toyota, dat pas vanaf 2027 vastestofbatterijen op de markt probeert te brengen. BMW is pas rond 2030 van plan zijn eerste EV's uit te rusten met solid-state batterijen.

Bereik van meer dan 1000 kilometer?

Hoewel er nog geen specifieke details zijn over de batterij die in MG’s nieuwe elektrische auto zal worden gebruikt, wordt verwacht dat deze vergelijkbare eigenschappen zal hebben als de batterij van IM Motor, een ander merk binnen de SAIC-groep. 

IM Motor heeft eerder dit jaar een auto aangekondigd met een eerste generatie vastestofbatterij. Deze heeft volgens het bedrijf een capaciteit van 133 kWh, die zorgt voor een actieradius van 1.083 kilometer volgens de Chinese maatstaf. Volgens de Europese maatstaf kom je dan op ongeveer 800 kilometer. 

Lees meer nieuws over elektrische auto's en mis niets met onze Bright-app.