©Skoda

Toch nog wat subsidie voor tweedehands elektrische auto's, echt de laatste kans

Toch nog wat subsidie voor tweedehands elektrische auto's, echt de laatste kans

4 september om 12:06

De pot voor subsidie op tweedehands elektrische auto's was al leeg, en de regeling verdwijnt per volgend jaar. Maar nu is er toch nog een potje gevonden, zodat je dit jaar nog snel wat korting kan pakken.

De Subsidieregeling Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP) stopt per volgend jaar: het nieuwe kabinet heeft geen geld meer over voor het stimuleren van groen rijden. De subsidiepot voor nieuwe EV's is nog beschikbaar, maar het SEPP-potje voor tweedehands elektrische auto's ging deze zomer al leeg. Maar dat tweedehands-potje is nu alsnog bijgevuld, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Potje van vorig jaar overgeheveld

Er is 23,1 miljoen euro extra beschikbaar gemaakt voor subsidie op tweedehands elektrische auto's. Dat bedrag bleef vorig jaar over in potje voor de aanschaf van nieuwe EV's, en wordt nu dus ingezet voor tweedehands auto's. Opnieuw kun je dus 2000 euro subsidie krijgen bij de aanschaf van een gebruikte elektrische auto, onder bepaalde voorwaarden. Zo mag de nieuwrijs niet te hoog zijn geweest: de RVO heeft een lijst met alle modellen die in aanmerking komen.

Consumenten hebben tot uiterlijk vrijdag 27 december om gebruikt te maken van de SEPP-subsidie voor tweedehands auto's. Daarna valt definitief het doek. Sinds het begin van de regeling zijn er bijna 100.000 elektrische auto’s met SEPP-subsidie gekocht, aldus de RVO. Als al het extra budget wordt gebruikt, dan komt dat op een kleine 117.000 elektrische auto's.

Meer elektrische auto's en mis niets met onze Bright-app.