Vodafone verhoogt prijs mobiele abonnementen, stijging groter dan bij KPN

©Freepik

Vodafone verhoogt prijs mobiele abonnementen, stijging groter dan bij KPN
12 september om 09:53
Laatste update: 12 september om 10:04

Net als bijna elk jaar verhogen de providers ook nu weer de prijzen van hun mobiele abonnementen. Vodafone neemt daarbij een hoger percentage dan KPN.

Vodafone verhoogt de prijzen van zijn mobiele abonnementen voor zowel particulier als zakelijk gebruik per 1 oktober. De stijging loopt net als elk jaar in de pas met de inflatie. Vodafone verhoogt de prijzen dit jaar met 3,8 procent, aldus de provider. De correctie geldt voor de maandelijkse abonnementsprijs, zonder kortingen.

De prijsverhoging wordt doorgevoerd op de particuliere abonnementen Scherp, Start, Smart of Red, en op de zakelijke abonnementen Flex Mobile, One Mobile, Red Pro of Business Mobile. Particulieren die na 1 juli 2024 een abonnement hebben afgesloten, ontspringen de dans en komen pas bij een latere inflatiecorrectie aan de beurt. Voor zakelijke klanten geldt die uitzondering alleen bij het Red Pro-abonnement.

Hogere correctie dan KPN

De prijsverhoging van Vodafone is gebaseerd op de inflatiecijfers zoals berekend door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is standaard: praktisch elk bedrijf neemt die cijfers als ijkpunt. Vodafone heeft het inflatiepercentage over het jaar 2023 genomen, wat volgens het CBS uitkomt op die 3,8 procent.

Dat is meer dan het CBS-inflatiepercentage waarmee KPN zijn prijzen verhoogt. De mobiele abonnementen van KPN stijgen met 2,3 procent per 1 oktober, maakte het bedrijf vorige week bekend. Dat percentage is lager, omdat KPN kijkt naar de periode juli 2023 tot en met juni 2024.

Meer Vodafone en mis niets met onze Bright-app.