©Unsplash

Spotify betaalt miljoenen aan makers video-podcasts

Spotify heeft miljoenen over voor video-podcasts

14 september om 20:32

Vodcasts, video-podcasts dus, die wil Spotify graag zoveel mogelijk toe-eigenen. De muziekstreamingdienst heeft er miljoenen voor over.

Spotify startte in 2020 met het testen van video-podcasts. Het betaalde 100 miljoen dollar voor The Joe Rogan Experience en het sloot meer van dit soort fiks geprijsde partnerschappen. Inmiddels staan er vier jaar later 250.000 video-podcasts op Spotify. Dat is veel, maar nog niet genoeg voor Spotify. Volgens Bloomberg betaalt het zeven-cijferige bedragen aan creators die hun content op Spotify zetten. Ze mogen het daarnaast ook op YouTube blijven plaatsen. 

Video-podcasts op Spotify

Een goede bijverdienste dus, waar Spotify bovendien nog marketingondersteuning bij doet. Als je als creator je video upload en gratis te bekijken maakt op Spotify, dan maakt de streamingdienst gratis reclame voor die content. Wat zo’n videomaker ervoor krijgt hangt van de persoon af. Ook is het niet duidelijk hoe lang de deals duren. 

Het enige wat Spotify erover zegt is: “De populariteit van video’s op Spotify stijgt, maar dat we deals maken met creators is niet nieuw. Van The Comment Section tot onze recente verlenging van What Now? met Trevor Noah en The Joe Rogan Experiene: Spotify werkt voor meerdere jaren met podcasters en creators aan shows met video’s. We doen geen uitspraken over individuele details, want we hebben een grote variatie in partnerschappen.”

YouTube-concurrent

Spotify is dit jaar volop bezig met video-advertenties en wil duidelijk achter adverteerders aan die normaal hun budget spenderen op YouTube, TikTok en televisie. Video-podcasts doen het op YouTube beter dan de audio-variant, dus het is niet vreemd dat Spotify ook in deze vijver vist. Het is alleen afwachten bij wie het straks allemaal beet heeft.

Lees meer over Spotify, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.