Ouders kunnen straks bepalen wat hun kinderen op Spotify luisteren

©Unsplash

Ouders kunnen straks bepalen wat hun kinderen op Spotify luisteren
13 september om 16:27

Spotify test een nieuwe functie, waarmee ouders kunnen instellen wat hun kinderen mogen luisteren of zien in de streaming-app. 

Als je als ouder met een Premium-abonnement een kinderaccount maakt, kun je onder andere aangeven of je kind video's in de app mag kijken, of naar content mag luisteren met de 'explicit' tag. Ook kun je aangeven dat er niet naar bepaalde artiesten of specifieke liedjes geluisterd mag worden.

De nieuwe functie is ook goed nieuws voor ouders die hun account delen met hun kinderen, waardoor hun persoonlijke aanbevelingen bestaan uit kinderliedjes in plaats van muziek in hun eigen smaak.

De mogelijkheid om een apart account voor je kinderen (jonger dan 13 jaar) te maken wordt nu eerst getest in Zweden, Denemarken en Nieuw-Zeeland. Mocht de functie een succes zijn, dan wordt die later ongetwijfeld breder uitgerold. Als kinderen al jong gewend zijn aan Spotify, is de kans natuurlijk groot dat ze bij de streamingdienst blijven als ze ouder worden en zelf voor een abonnement moeten betalen.

Lees meer over Spotify, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.