©Uploadvr

'VR-bril Meta Quest 3S krijgt een actieknop'

Ook VR-bril Meta Quest 3S krijgt mogelijk een actieknop

14 september om 22:00

Apple brengt de actieknop van de iPhone 15 Pro ook uit op de iPhone 16 Pro én de gewone iPhone 16. Zo’n actieknop die je zelf kunt ‘programmeren’ is erg handig. Zo handig, dat VR-bril Meta Quest 3S er mogelijk ook een krijgt, al is die iets minder flexibel.

Op een hulppagina van de Meta Quest is meer te lezen over de actieknop, meldt Uploadvr. Zo is er te lezen: “De actieknop op de Meta Quest 3S is te vinden op de onderkant aan de rechterzijde van de headset. Druk op de actieknop om te wisselen tussen het zicht op je kamer en de volledige, virtuele omgeving.

Passthrough-knop

Het is dus niet helemaal een actieknop, want je kunt niet zelf kiezen wat de knop doet. Wel is het handig om snel te kunnen wisselen tussen augmented reality (passthrough) en virtual reality. Wil je snel wisselen tussen die twee op Meta Quest 3, Meta Quest Pro en Meta Quest 2, dan kun je ‘dubbel tikken voor passthrough’ aanzetten. Hiermee hoef je alleen op de rechter- of de linkerkant van je headset te tikken om te wisselen tussen het kamerzicht en de game of andere virtuele ervaring die het hele scherm overneemt. 

Handig als iemand je iets vraagt of je je afvraagt wat je langs je been voelt (geen zorgen, waarschijnlijk je huisdier) en je even snel wil kijken of je gedachte klopt. Of als een game net even te eng wordt en je jezelf even wil helpen herinneren dat je gewoon in je eigen, veilige huiskamer staat.

Meta Quest 3S

Het is niet voor het eerst dat Meta de aankomende Meta Quest 3S noemt. Het staat ook in andere ondersteuningsberichtgeving en zelfs in de Quest Store. De CTO van het bedrijf had de Quest 3S al in de achtergrond liggen in een video. Het slechtstbewaarde geheim van Meta is de goedkopere versie van de Quest 3, met dezelfde Snapdragon XR2 Gen 2-processor en gekleurd beeld (ook van de echte omgeving) als Quest 3. 

Echter wordt er gebruikgemaakt van een oudere lens en één paneel zoals we weten van Quest 2, om de prijs zo tussen de 300 en 450 euro te houden. Zeker voor wie die de graphics van spellen en VR-ervaringen minder belangrijk vindt dan het daadwerkelijk kunnen ervaren van al die apps, kan dat een aantrekkelijk aanbod zijn voor een minder hoge prijs. Meta Quest 3 kost 550 euro voor de meest eenvoudige variant. Quest 3 verscheen in oktober 2023, dus we verwachten de aankondiging van de 3S volgende maand.

Abonneer je op onze nieuwsbrief om op te hoogte te blijven.