Terugkeer Flappy Bird krijgt een staartje

©Flappy Bird Foundation

Terugkeer Flappy Bird krijgt een staartje
16 september om 09:00
Laatste update: 16 september om 09:10

Het was groot nieuws: Flappy Bird komt terug. Deze mobiel game uit 2013 was immens populair voordat het opeens van het toneel verdween. Nu komt de game terug maar blijkt de waarheid iets anders dan voorgesteld.

Toen het nieuws naar buiten kwam leek het alsof de originele bedenker van Flappy Bird achter de comeback zat. Dat blijkt niet zo te zijn.

Ik was het niet

De bedenker van Flappy Bird is Nguyen, een ontwikkelaar uit Vietnam. Hij haalde de game in 2014 uit de appwinkels omdat hij het te verslavend vond en niet kon leven met de negatieve effecten daarvan op anderen. Toen het nieuws naar buiten kwam dat de game weer terugkwam, gingen we er automatisch van uit dat hij daar de initiator van was. In een post op X heeft hij laten weten dat dat niet zo is.

Het blijkt dat The Flappy Bird Foundation achter de hergeboorte van het spel zit. Ze hebben het handelsmerk van Flappy Bird in handen gekregen en willen de legendarische game nieuw leven inblazen.

Crypto

Nguyen staat daar niet achter en hij voegt daaraan toe dat hij geen fan is van crypto. Dat laatste is een referentie aan het feit dat op de site van The Flappy Bird Foundation aanwijzingen zijn gevonden van crypto. Of het hier gaat om oude plannen die nooit zijn uitgevoerd of dat het bedrijf achter het nieuwe Flappy Bird echt met crypto aan de slag wil, is niet bekend. 

Lees hier meer over games en abonneer je op de nieuwsbrief