Flappy Bird maakt onverwachte comeback mét deze vernieuwingen

©FlappyBird

Flappy Bird komt terug: dit is er nieuw in de mobiele game
12 september om 18:40
Laatste update: 12 september om 18:42

Het beroemde mobiele spelletje Flappy Bird keert terug. De populaire game is volgend jaar weer te spelen op de iPhone en Android-telefoons.

Een team van 'fanatieke fans' van Flappy Bird heeft de rechten op de iconische mobiele game gekocht. Flappy Bird haalde alweer elf jaar geleden meer dan 100 miljoen downloads, maar daarna trok de maker, de Vietnamese programmeur Dong Nguyen, de stekker eruit. De nieuwe Flappy Bird Foundation Group heeft een website en een promotievideo over de nieuwe versie van Flappy Bird online gezet. De release vindt ergens in 2025 plaats.

Of Nguyen ook nog een kleine betrokkenheid heeft bij deze nieuwe versie, is onduidelijk. Op de site staat wel een tekst waarin wordt verwezen naar een samenwerking met de 'voorganger'. Na het onverwachte einde van Flappy Bird doken er honderden kloon-apps op in de appwinkels voor iOS en Android.

Multiplayer 

De nieuwe versie krijgt allerlei nieuwe onderdelen, zoals nieuwe spelmodi en extra personages. Ook komen er 'multiplayer-uitdagingen'. Zo kun je in een rivalen-modus tot 99 andere spelers uitdagen en is er een spel waarin je vogels door basketbalringen moet schieten. 

Bekijk hieronder de promotievideo over Flappy Bird 2.0.

Lees meer nieuws over games en mis niets met onze app.