©Airback

Review: deze Nederlandse Kickstarter-rugzak propt zelfstandig je kleren bij elkaar

Review: deze Nederlandse Kickstarter-rugzak propt zelfstandig je kleren bij elkaar

16 september om 15:54

De Airback begon als Kickstarter-project van vier Nederlanders, maar is inmiddels te koop. De rugzak kan zichzelf kleiner en groter maken. Is het daarmee de ideale reistas?

Kickstarter-projecten zijn altijd tricky. De video’s zijn meestal gelikt, de beloftes spannend en de vraag of je een product krijgt blijft soms jaren hangen. De Airback was een Kickstarter-project, maar is inmiddels gewoon te koop. In drie maten zelfs.

Wat belooft de Airback? Allereerst een ingebouwde compressiezak. Je kent ze wel: die grote tassen voor je winterkleren die je bij de Blokker koopt en met je stofzuiger kleiner maakt. Daarvan zit er eentje ingebouwd in de Airback, die ook nog eens een klein pompje meegeleverd krijgt. Gek genoeg heeft dat pompje een heleboel verloopjes die je niet nodig hebt, maar je meteen weg kan gooien. Raar.

De compressiezak moet luchtdicht afgesloten worden. De rits die daarvoor gebruikt wordt is dan ook alleen met het nodige geweld te openen. Gelukkig zit er een T-stuk aan om dat mogelijk te maken. Mensen met arthritis kunnen deze tas beter laten voor wat het is. Het leegzuigen gaat in een seconde of 30 en dan zijn je onderbroeken en t-shirts een stuk kleiner verpakt. Mits je er genoeg mee hebt. Het systeem werkt het beste met een behoorlijke lading kleren in de tas.

Dat belooft wat 

Voor het vak dat je vacuüm kunt zuigen, zit ook nog een flink vak en daar achter is een compartiment voor je laptop en andere kantoorspullen. Met een rits kun je de tas vergroten van 22 liter naar 48 liter door de zijkanten flink op te rekken. Extra slimmigheden zijn het TSA-cijferslot waarmee je het laptopvak kan vergrendelen en er zit een USB-stopcontactje aan de buitenkant, waardoor je de stroom van jouw powerbank eenvoudig kan doorvoeren naar buiten.

De gebruikte materialen ogen fraai, met de buitenkant die een rubberachtige kwaliteit heeft en stevige stof aan de binnenkant. De ritsen zijn allemaal van flink formaat, wat de indruk geeft dat de Airback wel een tijdje mee zal gaan.

Hoe zal dat bevallen?

De Airback Original (22 tot 48 liter) is te koop vanaf €199. De kleinere Airback GO (16 tot 32 liter) heb je voor twee tientjes minder. De joekel: Airback MAX (60 tot 75 liter) kost €349. Je kunt kiezen tussen een helemaal zwarte, of een zwarte met groene, blauwe of grijze voorkant. Als accessoire zijn er ook nog een heupgordel en een gewichtsmeter te krijgen.

Het komende jaar ga ik de Airback voor kortere trips gebruiken als primaire reistas en laat je weten hoe dat bevalt.

Meer reviews en mis niets met onze Bright-app.