Er komt een live action-film van De Sims

©EA

Er komt een live action-film van De Sims
17 september om 22:08

Zijn het de populaire TikTok-filmpjes van mensen die doen alsof ze Sims zijn, is het de nieuwe Sims-game die eraan komt of is het gewoon een doldwaas idee? Misschien wel alle drie, maar er komt een film van de game De Sims. 

Als er een bedrijf is dat wel een gok kan nemen, dan is het Amazon wel. Het enorm rijke bedrijf, dat bovendien zijn eigen streamingdienst Prime Video heeft, produceert de film. Kate Herron (Loki) is aangetrokken om de film te regisseren, maar wie de brabbeltaal sprekende Sims zullen spelen is nog onbekend. Wel is het gamebedrijf achter het spel, Electronic Arts, bij het project betrokken, dat nu ook eindelijk officieel heeft gemaakt dat het eraan komt.

De Sims: de film 

Daar houdt het helaas op met de informatie: er is niet gedeeld waar de film over gaat of wanneer hij verschijnt. Wel weten we dat Margot Robbie’s bedrijf LuckyChap meeproduceert, wat mensen doet hopen dat Robbie zelf in de digitale huid van een Sim kruipt. Ze zou er na haar Barbie-popvertolking in de succesvolle zomerfilm van 2023 Barbie zeker geschikt voor zijn. 

Ondertussen is er ook een nieuwe De Sims-game in ontwikkeling. Het is bekend onder de werktitel Project Rene en wordt nu getest. Ondertussen spelen mensen nog steeds volop De Sims 4: tienduizenden mensen spelen dat en het spel is in totaal door 70 miljoen mensen gespeeld. De Sims is aantrekkelijk omdat je er veel verschillende dingen mee kunt doen.

Populaire game

Het is een soort virtueel poppenhuis dat tot leven komt, waarin je zelf personages kunt ontwerpen die er precies uit kunnen zien als jij of een beroemdheid, maar je kunt je ook helemaal toeleggen op het ontwerpen of inrichten van het mooiste huis. Vervolgens komen die Sims ook tot leven en kun je ze begeleiden naar een baan, een huwelijk, maar ook: de dood. Niet op een zwartgallige manier, want De Sims staat juist bekend om zijn grappige, luchtige humor. Iets dat we zeker in de film verwachten.

Abonneer je op onze nieuwsbrief om op te hoogte te blijven.