©JBL

JBL breidt PartyBox-speaker uit met losse verlichting die meebeweegt met de muziek

JBL breidt PartyBox-speaker uit met losse verlichting die meebeweegt met de muziek

18 september om 12:17

De PartyBox van JBL is waarschijnlijk de bekendste mega-bluetooth-speaker. Het apparaat maakt van elk huisfeestje een huisfeest, en dat wordt nu nog wat feestelijker dankzij meer verlichting.

De JBL PartyBox heeft zelf al jarenlang een meekleurende verlichting op de voorkant. Menig dj heeft bij huisfeestjes twee van die PartyBoxen onder zijn decks staan en de verlichting beweegt dan mee op de muziek. Nu kan dat effect de hele kamer rond, met de JBL PartyLight Beam en JBL PartyLight Stick.

De Beam is een soort kleurprojector die fraaie, meerkleurige lichtprojecties op de muur kan schijnen. Het kleine lampje kan een kamer van 40 vierkante meter met licht vullen met een soort 'kleurendisplay' van 330 graden. Het licht synchroniseert draadloos met de JBL PartyBox. Je kan dat automatisch laten meebewegen via het muziekdetectie-algoritme van JBL, of zelf de snelheid van de lichten aanpassen. Ook kan je meerdere Beams aan één PartyBox koppelen. Die verbinding is draadloos, maar de Beams moeten wel van stroom worden voorzien.

Sticks op batterijen

Dat geldt niet voor de JBL PartyLight Sticks, die werken op batterij. De rechtopstaande lichtstaven ogen als een soort meerkleurige lightsabers. Op één batterijlading gaan ze tot 8 uur mee, en pulseren ze in hetzelfde ritme mee als de PartyBox en eventuele Beams. En dan is het ook weer mogelijk om verschillende PartyBoxes aan elkaar te koppelen via Auracast. Zo kun je ervoor zorgen dat licht en muziek draadloos allemaal synchroon loopt.

De JBL PartyLight Beam en JBL PartyLight Stick zijn nu verkrijgbaar bij JBL en webshops als Bol en Coolblue. De Beam kost 129,99 per stuk, de Stick kost 99,99 euro.

Meer nieuws over speakers en mis niets met onze Bright-app.