Circle to Search komt naar meer merken

©Google

Circle to Search komt naar meer merken
Vandaag om 11:03

Circle to Search is een van de innovatiefste toepassingen van AI gecombineerd met de kracht van Google. Deze techniek zal binnenkort op meer toestellen te gebruiken zijn.

Dit jaar begon goed met de introductie van Circle to Search door Google. Hiermee teken je een circel rond een object (of klikt er op) op je scherm en de software gaat op zoek voor jou. Je krijgt informatie over het product en waar je het kan kopen of een vertaling van een tekst.

Meer merken krijgen Circle to Search

Aanvankelijk was deze functionaliteit alleen beschikbaar op de Pixel 8 toestellen en de Samsung Galaxy S24 toestellen. Later werden er daar door Google en Samsung meer toestellen aan toegevoegd. Ook goedkopere modellen kregen de beschikking over Circle to Search. Tot nu toe bleef het bij de toestellen van Samsung en Google.

Binnenkort zal het aantal merken die een toestel hebben dat beschikt over Circle to Search drastisch uitbreiden. Tecno, een grote speler in Azië, zegt dat zijn foldable in oktober de beschikking krijgt over de functionaliteit.

Een toestel dat wel beschikbaar zal zijn voor ons is de Xiaomi 14T. Gelekte materialen laten zien dat het toestel naast Google Gemini ook de beschikking zal krijgen over Circle to Search. 

Dit betekent overigens nog niet dat Google de functionaliteit los laat voor ieder merk en ieder toestel. het lijkt er op dat het vooralsnog een 1 op 1 samenwerking is waarbij de fabrikant toegang tot Circle to Search krijgt per toestel.

Meer lezen over Google doe je hier en abonneer je op onze nieuwsbrief