©Bright

Getest: verrassend betaalbare elektrische motor BMW CE 02

Getest: verrassend betaalbare elektrische motor BMW CE 02

26 september om 12:31
Laatste update: 26 september om 12:36

Onze autotester Rutger leverde twee wielen in en reed een week op de BMW CE02. Een elektrische motor voor een verdacht schappelijk prijsje.

Eerder testten we al de BMW CE 04. Een futuristisch ogende en bijzonder bruikbare elektrische motor. Zelfs de prijs was met €14K best gunstig voor een elektrische motor, terwijl BMW niet echt bekend staat als prijsvechter. De BMC CE 02 is nog goedkoper met een vanafprijs van €8250 voor de motorversie en €7000 voor de brommervariant.

Om stereotypes over Groningers te beperken reed Rutger niet met de brommer. Al was dat niet meteen duidelijk. De motorversie moet het namelijk doen met 15 pk. Genoeg voor een theoretische topsnelheid van 95 km/u. In de stad (waar de motor voor gemaakt is) is dat meer dan voldoende. Sprintjes bij het stoplicht gaan vlot en heel veel meer vermogen is daar overbodig. Maar op de ringweg, met een maximum van 70 km/u had ik al wel het gevoel een beetje power te kort te komen. Op de provinciale weg terug naar huis, redde ik met een flinke tegenwind de 80 km/u niet, vloog mijn verbruik omhoog en werd ik af en toe beperkt in vermogen omdat ik te lang vol gas had gereden.

Stijlvol vervoer, als het je past

Voor woon-werkverkeer in mijn situatie zou ik persoonlijk dus veel liever de duurdere CE04 hebben. Die heeft 42 pk (als je niet de A1 versie rijdt). Winsum - Groningen retour is zo’n 35 kilometer. Dus je hoeft niet te zweten met de CE 02 als het om bereik gaat, maar je moet wel elke dag aan de lader. Dat moet altijd aan een regulier buitenstopcontact met de forse meegeleverde lader. Ook daar wint de grotere broer, die met een reguliere laadkabel van een elektrische auto geladen kan worden aan elke laadpaal.

De CE02 start je keyless en gebruikt je telefoon als tweede scherm. Dat is een handige en fraaie oplossing. Met de knoppen links op het stuur kun je de BMW app zelfs besturen als je aan het rijden bent. Dat maakt je ritje een stuk veiliger dan wanneer je met je handschoen moet lopen klikken op het scherm.

De BMW CE02 is voor een specifieke groep mensen een aanrader. Je hebt een motorrijbewijs nodig. Een plek waar je hem thuis of op je werk kunt laden en een woon-werktraject dat grotendeels op stedelijke wegen plaatsvindt. Voldoe je daar aan: dan is de CE02 een speelse manier om in de stad van A naar B te komen. En nog stijlvol ook.

Meer elektrisch rijden en mis niets met onze Bright-app.