Nintendo registreert mysterieus nieuw apparaat, maar het is niet de Switch 2

©Unsplash

Nintendo registreert mysterieus nieuw apparaat, maar het is niet de Switch 2
Vandaag om 16:49

Elke Zelda-liefhebber en Mario-connaisseur kijkt reikhalzend uit naar de komst van de Switch 2. Elke kruimel richting de onthulling is daarom opvallend, zeker als Nintendo een heel nieuw apparaat registreert.

Hoewel het eigenlijk het leukste is om een nieuw apparaat te leren kennen bij een onthulling vol show en spektakel, is de praktijk vaak grilliger. Dan horen we van nieuwe gadgets via registraties bij toezichthouders of door het doosje in de fabriek. Een nieuwe gadget van Nintendo komt op de radar dankzij een registratie bij de FCC, de Amerikaanse telecomwaakhond. Daar werd dit weekend een mysterieus nieuw apparaat geregistreerd, meldt The Verge.

Het gaat om een product met de naam CLO-001, waarbij alleen staat vermeld dat het een 'draadloos apparaat' is, niet een 'draadloze game console' zoals bij de Nintendo Switch gebeurt, of een 'draadloze game controller' zoals bij de Joy-Con. Een hele simpele tekening toont waar het FCC-kenmerk moet komen: onderop het apparaat, dat vanaf de onderkant een bijna vierkante vorm met afgeronde hoeken is. De 001 in de titel doet wel vermoeden dat het een nieuw apparaat is.

Speciale sensor voor iets nieuws?

De documenten verraden wel dat het apparaat tijdens het testen in ieder geval geen accessoires bevat die op het lichaam worden gedragen, en dat er ook geen batterij is. Het apparaat kan alleen gebruikt worden als het is aangesloten op een usb-c-aansluiting. Om het mysterie nog groter te m aken: er zit geen nieuwe 5GHz- of 6GHz-wifi in, maar wel 2.4GHz, en ook een 24GHz mmWave-sensor.

En die mmWave sensor springt het meest in het oog. Dat is een radar-sensor, die bijvoorbeeld je aanwezigheid kan zien, maar ook grofweg wat voor bewegingen je maakt. En Nintendo probeert eigenlijk elke paar jaar wel iets geks met een sensor. Soms is dat een groot succes, zoals bij de Nintendo Wii, soms slaat dat minder aan, zoals bij de IR-sensor in de Joy-Con, die nauwelijks wordt gebruikt.

Meer info over Switch 2 uitgelekt

Misschien is dit accessoire bedoeld om games te besturen met simpele handbewegingen, misschien is het iets aanvullends voor de Nintendo Switch 2. Het zou zelfs kunnen dat het een soort overgangs-accessoire is, die een functie bevat die bij de Nintendo Switch 2 zit ingebouwd. Dan zou Nintendo nog een tijdje games op beide platforms kunnen uitbrengen, iets dat vaker gebeurt op moment dat een nieuwe console wordt onthuld.

Vorige week lekten ook meer informatie uit over die opvolger van de Switch. Dat apparaat lijkt een iets groter scherm te krijgen, maar lijkt verder wel erg op de Switch. Met nog steeds aan weerszijden Joy-Con, die wel op een nieuwe manier bevestigd worden. De specificaties van de hardware wijzen op krachtigere chips, die ergens in het midden uitkomen tussen de PS4 Pro en Xbox Series S. Waarschijnlijk kun je dan dus wel eindelijk Nintendo-games in 4K spelen, en hoewel de power achterblijft bij de Xbox Series X en PS5, laat staan de PS5 Pro, weet Nintendo altijd wel heel veel met weinig te doen. De opvolger van de Nintendo Switch wordt begin 2025 verwacht.

Meer Nintendo en mis niets met onze Bright-app.